Bel direct met Floortec
0800 - 3566783

De PVC vloer is de laatste jaren steeds populairder geworden. En niet alleen in kantoren, maar juist voor de woonkamer is het een enorme trend. Dat is niet zo gek, want een PVC vloer is duurzaam, comfortabel, makkelijk in onderhoud en beschikbaar in vele dessins. Maar, denkt u nu misschien, wat is het addertje onder het gras? Eigenlijk hebben PVC vloeren vrijwel geen nadelen. Om u toch een compleet beeld te geven, hebben wij een aantal zaken op een rij gezet om even bij stil te staan voordat u een PVC vloer aanschaft. 

1.    Goedkoop is duurkoop

Een goede PVC vloer is niet goedkoop. Bent u op zoek naar een goedkope vloer voor bijvoorbeeld een studentenkamer of tijdelijke woning, dan kunt u beter kiezen voor een goedkopere laminaatvloer. Wilt u verzekerd zijn van een duurzame PVC vloer, laat u dan goed informeren en schaf uw vloer niet bij de eerste de beste aanbieder aan. Ook voor PVC vloeren geldt namelijk: goedkoop is duurkoop. Niet alleen is een goedkope PVC vloer vaak dunner, ook zal hij sneller beschadigd raken. Bovendien kunnen goedkope PVC vloeren loodhoudende en andere gevaarlijke stoffen bevatten. Reden genoeg dus om te investeren in een kwalitatief hoogwaardige vloer waar u nog jarenlang plezier van zult  hebben.

2.    Vlakke ondervloer nodig

Voor het leggen van een PVC vloer is een egaal vlakke ondervloer nodig. Zeker als de vloer gelijmd wordt is dit belangrijk. Doordat een PVC vloer flexibel is zijn oneffenheden zoals hobbels, ribbels of naden snel te zien. U zult dan dus eerst de ondervloer moeten egaliseren. Bij een PVC vloer die bestaat uit click-stroken is dit minder belangrijk, maar ook dan zult u moeten zorgen voor een goede ondervloer.

3.    Niet makkelijk zelf te leggen

Het leggen van een PVC vloer is niet eenvoudig. Zeker als de vloer gelijmd wordt. Dit is een klus die veel concentratie en ervaring vereist. Alleen dan weet u zeker dat u straks een mooie naadloze vloer heeft. Laat het leggen van een gelijmde PVC vloer dus bij voorkeur aan een vakman over. Er zijn tegenwoordig ook click-varianten te koop, die net als laminaat vloeren zwevend gelegd worden. Dit is eenvoudiger zelf te doen.

4.    Een andere beleving dan echt hout

Hoewel PVC vloeren soms qua uiterlijk niet van echt hout zijn te onderscheiden, is de beleving natuurlijk heel anders. Daar waar houten vloeren soms kunnen ‘werken’ en kraken, is een PVC vloer fluisterstil. Ook de typische houtgeur van een houten vloer, ontbreekt natuurlijk. Aan de andere kant geeft een PVC vloer een comfortabel gevoel en is het uitermate praktisch met kleine kinderen.

Zo ziet u maar weer, ieder nadeel heeft z’n voordeel. Ook als het om PVC vloeren gaat. Wilt u meer weten over onze PVC vloeren of wilt u meer informatie naar aanleiding van dit artikel? Neem dan gerust contact met ons op. Wij beantwoorden graag al uw vragen.