Bel direct met Floortec
0800 - 3566783

Heeft u een laminaat vloer in uw woning liggen? Zorg dan voor goed onderhoud. U houdt de vloer daarmee schoon en netjes en dat zorgt voor een lange levensduur. Er gaan heel wat mythes rond over het onderhoud van een houten vloer, maar uw laminaatvloer bijhouden is echt geen hogere wiskunde. Neem deze 3 tips maar eens door, u zult zien dat het niet ingewikkeld is om uw laminaat lang mooi te houden.

1. Reinigingsmiddelen

Hoe verleidelijk het wellicht ook is, zorg dat u uw laminaat nooit schoonmaakt met schoonmaakmiddelen en maak uw laminaatvloer schoon met reinigingsmiddelen speciaal voor dit type vloer. Een sopje met wat allesreiniger is natuurlijk zó gemaakt, maar doe dit toch liever niet. Uiteindelijk zal elk schoonmaakmiddel inwerken op de beschermende laag die op uw laminaatvloer is aangebracht. Dat betekent dat de bescherming van deze laag met elke dweilbeurt een beetje afneemt. U zult daardoor eerder beschadigingen krijgen en de look van uw laminaatvloer wordt er anders door. Beter is het om gewoon met lauw water te dweilen. Zorg dat de dweil niet te vochtig is, om vocht onder de vloer te voorkomen.

2. Stofzuigen

Zorg ervoor dat u regelmatig stofzuigt. Ook al ziet u het niet gelijk, er ligt meer vuil op de vloer dan u in eerste instantie doorheeft. En elk zandkorreltje werkt als een schuurpapiertje. Hoe meer vuil op uw vloer, hoe meer kans op krassen en deuken. Zorg er daarom voor dat u regelmatig stofzuigt. Doe dit ook voordat u gaat dweilen. Het effect van een vuiltje onder de dweil kan groot zijn en dat is iets dat u echt wilt voorkomen.

3. Viltjes

Misschien komt het niet gelijk bij u op om onder álle meubelen viltjes te plaatsen, maar toch is dit wel wenselijk. Onder de eetkamerstoelen mogen viltjes absoluut niet ontbreken. De krassen die van de poten of het frame komen zijn over het algemeen diep en doordat stoelen altijd op dezelfde plek heen en weer worden geschoven, ontstaat er al snel een heel palet van diepe krassen naast elkaar. Maar ook onder bijvoorbeeld de banken en het dressoir zijn viltjes nuttig. Ten eerste voorkomt het deuken in de vloer op de plek waar het meubelstuk staat. Daarnaast maakt een viltje het eenvoudiger om meubelen van hun plek te trekken, ze glijden makkelijker over de vloer en dat is tijdens het stofzuigen weer handig.

Wilt u meer weten over de beste manier om uw laminaatvloer te onderhouden? Wij vertellen u er graag meer over. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.