Bel direct met Floortec
0800 - 3566783

Een badkamer is niet langer een functionele kamer in huis, maar het moet dé plek in huis zijn waar u zich comfortabel wilt voelen. U begint er de dag en u eindigt er ook vaak. U wilt er warmte voelen, kunnen relaxen en het helpt natuurlijk als de badkamer er goed uitziet. Vaak denkt men dat er weinig te maken valt van een badkamer, omdat het bijvoorbeeld een kleine ruimte is. Niets is minder waar, hoe groot of klein de badkamer ook is, er is altijd een kleine wellnessruimte van te maken! Dit artikel biedt specifiek inspiratie voor badkamervloeren. Bent u op zoek naar nieuwe ideeën? U leest het hier!

1. Natuursteen

Als iets klasse en sfeer uitstraalt, is het wel een natuurstenen vloer zoals marmer. Naast dat u marmer terug kunt laten komen in accessoires, geeft een natuurstenen vloer een luxe uitstraling. Het is te combineren met vloerverwarming, wat de badkamer direct een ruimte van comfort maakt. Daarnaast is natuursteen goed schoon te houden en tevens waterbestendig. Het zal dus niet snel beschadigen. Wel is het beschermen van een natuurstenen vloer hiervoor belangrijk. Bent u op zoek naar een klassieke badkamer die luxe uitstraalt? Dan zit u met een badkamervloer van natuursteen goed.

Natuurstenen vloer in de badkamer

2. PVC vloer

Een PVC vloer is vochtbestendig en daarom erg geschikt voor in de badkamer. Wanneer u kiest voor een PVC vloer in de badkamer, ligt het uiterlijk nog niet vast. Kiest u bijvoorbeeld voor een hout-, beton- of visgratenlook of juist PVC tegels? U kunt er alle kanten mee op. Ook deze vloersoort is goed schoon te houden, wat niet onbelangrijk is in de badkamer. Daarnaast heeft deze vloersoort een lange levensduur omdat het een hoge slijtageweerstand biedt. U betaalt vaak iets meer voor een PVC vloer, maar daartegenover staat wel een zeer lange levensduur van uw vloer.

PVC vloer in de badkamer

3. Houten vloer

Wanneer men een badkamervloer gaat uitkiezen, wordt er doorgaans niet vaak direct voor een houten vloer gekozen. Want hout kan toch helemaal niet tegen water en vocht? Niets is minder waar. Het is één van de nieuwste trends om een houten vloer in de badkamer te plaatsen. Het is geschikt voor vloerverwarming, wat zeer fijn is in de badkamer, en wordt afgewerkt met een waterafstotende laag. Ondanks deze laag, is het wel belangrijk om de vloer zo droog mogelijk te houden en gebruik te maken van uitzetvoegen. Wanneer het hout dan iets uitzet, is dat geen probleem. Kiest u voor modern en daarmee dus voor de keuze van een houten vloer in de badkamer?

Houten vloer in de badkamer

Zoals ondertussen wel duidelijk is geworden, zijn er genoeg vloeren geschikt om in de badkamer te plaatsen. Het komt op smaak aan. Gaat u voor modern, tijdloos, duurzaam of klassiek? Neem contact met ons op, wij adviseren u graag!