Bel direct met Floortec
0800 - 3566783

Uw woning krijgt sfeer als er een mooie natuurstenen vloer in ligt. Natuurlijk wilt u die vloer net zo mooi houden als toen hij er net lag. Met goed onderhoud lukt dat ook, maar toch kan het gebeuren dat een natuurstenen vloer dof uitslaat. Hoe zorgt u er dan voor dat de vloer weer gaat glanzen als nieuw? Lees hier meer over hoe het opfrissen van natuursteen en uw vloer weer glans geven uw hele woning een nieuwe aanblik geeft. Per steensoort verschillen de mogelijkheden en opties.

Voorkom slijtage en doffe plekken zoveel mogelijk

Als de natuurstenen vloer net is gelegd en u hebt gekozen voor een glanzende tegel, dan zult u na verloop van tijd verschil gaan merken. Een natuurstenen vloer wordt in de loop der jaren steeds een beetje doffer doordat het oppervlak van de tegels slijt en daarmee de glans er letterlijk af wordt gelopen. Natuurlijk kunt u daar zelf wat aan doen: slijtage zoveel mogelijk voorkomen. Hoewel voorkomen natuurlijk nooit helemaal lukt, kunt u wel voorzorgsmaatregelen nemen als een goede mat bij de deuren leggen, zo min mogelijk met vuile schoenen naar binnen lopen en regelmatig stofzuigen en dweilen met een neutraal middel. Onjuiste onderhoudsmiddelen kunnen voor onherstelbare schade zorgen, dweilen met water en een door de specialist goedgekeurd middel is daarom erg belangrijk. Maar ondanks dat zal uw vloer op termijn doffer worden, simpelweg doordat u vaste looproutes heeft en vaste zitplaatsen gebruikt.

Uw vloer weer laten glanzen: natuursteen polijsten

Gelukkig zijn er mogelijkheden om de glans weer terug te brengen. Uw natuurstenen vloer kunt u langer laten glanzen door goede onderhoudsproducten te gebruiken. Door te dweilen met middelen die de vloer voeden, brengt u de glans weer terug. Hiervoor zijn verschillende producten op de markt met ieder hun eigen specialiteiten. Maar wilt u het professioneel aanpakken, huur dan een deskundige in die uw vloer voor u kan polijsten. Door natuursteen te polijsten, ziet uw vloer er weer als nieuw uit. De glans wordt hersteld en de vloer heeft weer de allure waar u ooit voor viel. Om het glanseffect zo lang mogelijk te behouden, kunt u de vloer na het polijsten laten impregneren. Dit zorgt ervoor dat de vloer langer blijft glanzen en minder snel een nieuwe behandeling nodig heeft.

Natuursteen opfrissen? Neem vrijblijvend contact op!

Wilt u weten welke behandeling voor uw vloer geschikt is? Neem gerust eens contact op, we vertellen u graag meer over de opties die er zijn om uw vloer weer als nieuw te maken.