Bel direct met Floortec
0800 - 3566783

Een laminaatvloer is een goede keuze als u een onderhoudsvriendelijke vloer wilt met een natuurlijke uitstraling. De keuze in laminaatvloeren is groot dus er is altijd een vloer die u mooi vindt. En die past bij uw inrichting en woonsituatie. Het schoonmaken van een laminaatvloer is eenvoudig maar wel belangrijk. Als u dit op de juiste wijze doet heeft u veel langer plezier van uw vloer en blijft uw laminaat langer mooi. Hoe kunt u dat het beste doen?

Stof- en zandvrije vloer

Als u voor een laminaatvloer heeft gekozen wilt u dat deze ook zo lang mogelijk de mooie uitstraling houdt. Goed onderhoud van uw vloer is heel belangrijk. Wanneer u de vloer zo goed mogelijk schoon houdt zult u zien dat er veel minder slijtage optreedt. Zo houdt de vloer dus ook zijn mooie uitstraling. Dit betekent dat u de vloer grondig moet stofzuigen. Het beste is om daarvoor een parketborstel te gebruiken zodat u geen krassen maakt op de vloer. Als er heel veel zand ligt is het verstandig om de vloer eerst goed te vegen met een zachte borstel. Op deze manier kunnen zandkorreltjes geen krassen maken. Zand en ander vuil op de vloer kunnen namelijk werken als een soort schuurpapier en op die manier de bovenste laag van uw laminaat beschadigen.

Niet te veel water gebruiken

Nadat u de vloer zorgvuldig vuilvrij heeft gemaakt wilt u de vloer dweilen. Gebruik een speciale laminaatreiniger zodat u zeker weet dat er geen schadelijke stoffen op uw vloer belanden. Houd in ieder geval in de gaten dat u de dweil of spons goed uitwringt. Een laminaatvloer is namelijk opgebouwd uit verschillende lagen. De bovenste laag van uw vloer is transparant en slijtbestendig en is de beschermlaag tegen vlekken, schokken, krassen, schroeiplekken en huishoudelijke chemische producten. En dus ook tegen water. Ondanks deze laag is het toch verstandig om voorzichtig te zijn met water op uw vloer. Maak de vloer daarna goed droog met een micovezeldoek. Een belangrijke tip: dweil in de richting van de planken om droogstrepen te voorkomen.

Extra onderhoud

Laminaat kunt u dus eenvoudig schoonmaken. Soms is het nodig om, naast de speciale laminaatreiniger, extra onderhoud te doen aan uw vloer. Er zijn producten die de glans van uw vloer weer terugbrengen. Ook is het mogelijk om kleine beschadigingen aan de vloer te repareren met een speciale herstelkit. Laat u wel adviseren door een specialist in laminaat vloeren over welk middel het beste past bij uw vloer. Er zijn namelijk verschillende producten te koop. Het verkeerde product of verkeerd gebruik kan ook schadelijk zijn voor uw vloer.

Het onderhoud van laminaat is eenvoudig maar moet u wel op de juiste manier doen. Floortec kan u adviseren over welke reinigingsmiddelen u het best kunt gebruiken. Wilt u advies over welke middelen voor uw vloer geschikt zijn, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.