Bel direct met Floortec
0800 - 3566783

U heeft een prachtige vloer van marmer, Belgisch natuursteen of travertin laten leggen. Met een beetje voorzichtigheid zou u jaren plezier moeten kunnen hebben van uw nieuwe vloer, voordat deze doffe plekken gaat vertonen. Ondanks dat u netjes de schoenen uit trekt in huis en voorzichtig bent met schuiven van meubelen over de vloer, zijn er witte vlekken op het natuursteen ontstaan. Deze zijn u een doorn in het oog en u zou graag weten hoe u deze witte vlekken uit het natuursteen kunt verwijderen. Natuurlijk kunt u een natuursteen renovatie laten uitvoeren. Maar het liefst wilt u dat het niet zover hoeft te komen. In dit artikel leggen wij uit hoe u witte vlekken in natuursteen kunt voorkomen en wat we voor u kunnen doen om bestaande vlekken te verwijderen.

Hoe komen er witte vlekken op uw natuurstenen vloer?

Witte vlekken in een natuurstenen vloer zijn eenvoudig te onderscheiden van doffe plekken op de vloer. Een doffe vloer komt door slijtage en ontstaat door de jaren heen. De plekken concentreren zich op plaatsen op de vloer waar u vaak loopt, bijvoorbeeld in de keuken of op veelgebruikte looproutes. Het dof worden van de vloer kunt u uitstellen door, bijvoorbeeld, niet met schoenen naar binnen te gaan en regelmatig te stofzuigen. Zijn er echter plotseling witte vlekken op uw natuurstenen vloer verschenen, dan komt dit door het gebruik van een verkeerd onderhoudsmiddel. Vooral op marmeren vloeren en vloeren van Belgisch natuursteen, leisteen of travertin kunnen witte vlekken ontstaan door verkeerd natuursteen onderhoud. De kalk in het natuursteen van deze vloeren heeft een sterke reactie op kalkhoudende schoonmaakmiddelen, waardoor witte vlekken ontstaan die niet zomaar weg te krijgen zijn.

Zo kunnen wij witte vlekken uit natuursteen verwijderen

Als u de witte vlekken in het natuursteen direct opmerkt, kunt u deze wellicht nog wegboenen met een sopje met zeepsop met een lage pH-waarde. Als u de witte vlekken pas later ziet en deze al in de vloer zijn getrokken is het lastig om deze zelf te verwijderen. Gelukkig is wel de mogelijkheid om uw natuurstenen vloer te polijsten. Natuursteen polijsten is een specialistische klus die met de juiste apparatuur uitgevoerd moet worden. Als u ervoor kiest om de witte vlekken uit het natuursteen te laten verwijderen door Floortec, sturen wij eerst een vloerexpert bij u langs om de schade op te nemen. De expert zal de mogelijkheden voor renovatie met u bespreken en u adviseren over een onderhoudsmiddelen om witte vlekken in uw natuurstenen vloer in de toekomst te voorkomen.

Wilt u witte vlekken uit natuursteen verwijderen? De specialisten van Floortec helpen u hier graag bij. Neem contact met ons op om een afspraak in te plannen.