Bel direct met Floortec
0800 - 3566783

PVC vloeren zijn hip. De afgelopen jaren is er dan ook een flinke stijging geweest van het aantal PVC vloeren in Nederland. Steeds meer Nederlandse woonkamers en bedrijfsruimtes stappen namelijk over naar deze soort vloer. De reden hiervoor is dat PVC vloeren ontzettend duurzaam, relatief goedkoop en zeer sterk zijn. Daarnaast is de vloer steeds eenvoudiger te leggen door de komst van click stroken. Om er achter te komen of een PVC vloer iets voor u is behandelen wij in dit artikel vandaag de voordelen van een PVC vloer!

De voordelen van PVC vloeren

Ten opzichte van andere vloeren biedt een PVC vloer een flink aantal voordelen. PVC vloeren zijn namelijk houtvrije parketvloeren die gemaakt zijn van de kunststof “vinyl”. Vinyl is niet goedkoop maar zeer duurzaam en langer houdbaar. Om deze reden is een PVC vloer, relatief gezien, zeker niet duurder en is het gegarandeerd een nuttige investering. Daarnaast hebben we 4 redenen op een rijtje gezet waarom je voor een PVC vloer zou kunnen kiezen:

  1. Voordelig ten opzichte van andere vloeren
  2. Eenvoudig in onderhoud
  3. Lange levensduur door de hoge slijtageweerstand
  4. Uitgebreid aanbod aan kleuren en patronen

voordelen pvc vloer

Ook punt 2 is voor mensen een zeer belangrijke reden om te kiezen voor een PVC vloer. PVC vloeren zijn zeer onderhoudsvriendelijk. De meeste vloeren worden namelijk afgewerkt met een PU laag. Deze beschermlaag zorgt er voor dat de vloer beter bestand is tegen slijtage en vuil. Zo hoef je de vloer alleen te stofzuigen en af en toe te dweilen. Wanneer u vervolgens af en toe een nieuw beschermlaagje aanbrengt op de vloer kan de levensduur oplopen tot wel 25 jaar!

Hoe wordt deze vloer gelegd?

Grofweg zijn er 2 verschillende soorten PVC vloeren te onderscheiden. Beide worden op een andere wijze aangelegd. De gluedown variant wordt op een vlakke betonvloer gelijmd. Om te kunnen beoordelen of deze variant geschikt is voor uw woning raden wij u aan altijd een professional te vragen om hier een oordeel over te vellen. De andere variant is een Uniclick systeem. Bij deze variant zijn de stroken reeds op een ondervloer gelijmd. De afzonderlijke stroken zijn vervolgens eenvoudig aan elkaar te klikken. Zo hoeft u geen lijm te gebruiken, wat het aanleggen natuurlijk een stuk eenvoudiger maakt.

hoe wordt de pvcvloer gelegd

Mocht u geïnteresseerd geraakt zijn in een PVC vloer dan kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen. Wij van Floortec zijn gespecialiseerd zijn het aanleggen van allerlei soorten vloeren. U kunt daarnaast altijd vrijblijvend één van onze experts langs laten komen om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor uw huis.