Bel direct met Floortec
0800 - 3566783

Een natuurstenen vloer is prachtig. Net zoals bij elke andere vloer, komt er een moment waarop een natuurstenen vloer toe is aan renovatie. Maar wanneer is dat moment daar? En op welke manieren kan uw natuurstenen vloer gerenoveerd worden? In dit artikel leest u er meer over!

Hoogteverschillen en beschadigingen

Een vloer krijgt nu eenmaal veel te verduren. Een natuurstenen vloer is hartstikke degelijk, maar ook deze vloer zal naar verloop van tijd toe zijn aan renovatie. Zo kunt u hoogteverschillen en beschadigingen aantreffen. Gelukkig is daar iets tegen te doen: natuursteen kunt u laten slijpen. Uw vloer kan weer helemaal vlak worden geslepen met behulp van een slijpmachine. Deze slijpmachine bevat diamantsegmenten. Door het gewicht van de machine in combinatie met de druk slijpt de machine, met behulp van een laagje water en een vaste hand, een laagje van de vloer. Door het water komt er nagenoeg geen stof vrij bij deze behandeling. De laag die van de vloer wordt geslepen varieert in dikte. Het ligt aan de beschadigingen en hoogteverschillen in uw vloer en het gewenste resultaat wat hiervan de uitwerking zal zijn.

Looppaden en krasjes

Iedere woning heeft zijn drukke punten en dus ook looproutes die het meest worden gebruikt. Dit laat na verloop van tijd looppaden en krasjes zien op de vloer. Dit is echter ook weer weg te krijgen, door de natuursteen te polijsten. Door het polijsten herstelt de glans zich en krijgt de natuurstenen vloer weer een vernieuwde uitstraling. Het is normaal dat natuursteen, zoals marmer, graniet en travertin er dof uit gaat zien na intensief gebruik. Er ontstaan kleine krasjes en u irriteert zich daar misschien aan. In dat geval is natuursteen polijsten een verstandige keuze om de vloer op te knappen. Polijsten is een techniek die uw vloer snel weer haar glans teruggeeft.

Vermindering van kwaliteit

Met de jaren zal u merken dat uw vloer achteruit gaat in kwaliteit, waardoor vuil gemakkelijker in de vloer trekt. Door uw vloer te laten impregneren voorkomt u de impact van vocht, modder en etensresten op uw vloer. Deze eenmalige behandeling van uw natuurstenen vloer is verstandig als uw ondergrond net is ingelegd, maar ook na een grondige renovatie van uw woonoppervlak. Het is aan te raden om na een slijp- of polijstbehandeling de vloer te laten impregneren.

Herkent u deze slijtageplekken, beschadigingen en ergernissen? Dan is het renoveren van uw natuurstenen vloer de oplossing. Wilt u weten wat de oplossing is voor uw eigen vloer? Dan kunt u contact opnemen voor meer informatie, advies of het renoveren van uw vloer.