[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.22″][et_pb_row admin_label=”row” _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”3.27.4″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”]
Natuursteen is erg populair en wordt vaak gebruikt voor wand- en vloertegels. Voor elk interieur is er wel een geschikte soort natuursteen. Het grootste voordeel is dan ook dat het aanbod erg divers is, zo kunt u kiezen uit bijvoorbeeld zandsteen of graniet. Wilt u meer weten over de verschillende soorten natuursteen en waar u rekening mee moet houden bij het kopen van een vloer van natuursteen? Lees dan snel verder.
Waarom natuursteen?
Om te beginnen is het goed om uit te leggen dat natuursteen geen steen op zich is. Het is namelijk een verzamelnaam voor verschillende steensoorten. Deze steensoorten zijn zowel praktisch als mooi om te zien en geven de ruimte een warme sfeer. Het grootste voordeel van natuursteen is dat het erg stevig is en daarom ook een lange levensduur heeft. Dit voordeel hangt ook samen met het feit dat je verschillende kanten op kunt met natuursteen: u kunt het zowel binnen als buiten gebruiken. Door de vele verschillende kenmerken, samenstellingen en afwerkingen is het aanbod van natuursteen erg groot, waardoor de kans groot is dat er ook voor u een mooie natuursteen in het assortiment te vinden is.
Een keuze maken
Omdat het aanbod zo groot is, is het extra belangrijk om u van tevoren zo goed mogelijk te laten informeren over de toepassingen en mogelijkheden. Ook is het belangrijk om na te denken over de plaats waar de steen gelegd zal worden: is dit buiten of binnen? De natuursteen die geschikt is voor een keuken kan bijvoorbeeld afwijken van de natuursteen die bedoeld is voor de badkamer.
Goed om te onthouden: de keuze van de steen en de afwerking moeten goed worden afgestemd op het beoogde gebruik. Wanneer er is vastgesteld waar de natuursteen gelegd zal worden, kan er verder gekeken worden naar de juiste afwerking. De vloer kan bijvoorbeeld gepolijst of gekristalliseerd worden.
Het onderhoud
Naast de plek waar de vloer van natuursteen gelegd moet worden en de afwerking is het ook belangrijk om op de hoogte te zijn van de onderhoudsvriendelijkheid. Hiervoor gelden, in het geval van natuursteen, een aantal aandachtspunten. Het is belangrijk dat u agressieve producten vermijdt bij het onderhouden van de vloer, deze kunnen het oppervlak beschadigen. Gezoet en gepolijst hardsteen is over het algemeen gevoeliger voor slijtage en krasvorming.
Ontstaat er alsnog schade aan de natuursteen vloer? Dan kunnen wij van Floortec u helpen door middel van een gepaste behandeling, zodat uw vloer weer als nieuw wordt.
Heeft u een vraag naar aanleiding van dit artikel of over één van onze diensten? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder.
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]