Bel direct met Floortec
0800 - 3566783

Heeft u een houten trap in uw huis die versleten begint te raken? Of vindt u de stijl van uw houten trap niet meer van deze tijd? Bent u toe aan iets nieuws, maar ziet u op tegen een grote verbouwing om een geheel nieuwe trap te laten installeren? Weet dan dat er meer opties zijn. Het hoeft allemaal niet zo ingrijpend te zijn. Met een eenvoudige traprenovatie heeft u in een handomdraai een trap die er als nieuw uitziet. Zonder ingrijpende verbouwing en zonder enorme investering.

Waarom een traprenovatie?

Houten trappen raken na verloop van tijd in meer of mindere mate versleten. Elke trap heeft onderhoud nodig, dat betekent schoonhouden en eventueel lakken of oliën. Maar hout is een natuurproduct dat aan slijtage onderhevig is. Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat steeds duidelijker te zien is waar de trap belopen wordt. Het kan ook zijn dat u simpelweg een nieuwe look voor uw houten trap wilt. Misschien vindt u de trap te donker of juist te licht of wilt u het stootbord een andere kleur geven dan de treden. Dat is met een traprenovatie allemaal mogelijk.

Hoe werkt een traprenovatie?

Wanneer u besluit uw trap te laten renoveren, heeft u de keuze uit verschillende opties. U kunt de treden laten bekleden met massief houten Bourgognestroken die na plaatsing worden geschuurd en afgewerkt met vloerolie. Ook is het mogelijk om de treden te voorzien van een laminaatlaag in kleur naar keuze. Ten slotte is het een optie om de traptreden te bekleden met een houten toplaat. Er worden dan houten verzettreden geplaatst met een massief houten toplaag die is verlijmd op multiplex.

De voordelen van een traprenovatie

Wanneer u kiest voor traprenovatie, hoeft u niet op te zien tegen een ingrijpende verbouwing. Het plaatsen van een nieuwe trap levert heel wat ongemak op. Dat is geen klus die eenvoudig is geklaard. Bovendien is dat ook financieel een ingrijpend project. Door te kiezen voor traprenovatie, kunt u snel weer gebruik maken van de trap en blijven de kosten beperkt. U hebt verschillende opties om uit te kiezen en deze hebben allemaal hun eigen kostenplaatje.

Meer informatie

Misschien twijfelt u nog of traprenovatie iets voor u is. Bent u op zoek naar antwoord op specifieke vragen of wilt u graag eens bespreken welke opties er voor u zijn, neem dan gerust contact op. We vertellen u graag meer.