Bel direct met Floortec
0800 - 3566783

Heeft u thuis een mooie trap? Dan wilt u dat die ook mooi blijft. En dat is best een uitdaging in een huis waar geleefd wordt, zeker als mensen ook met schoenen aan naar boven en naar beneden lopen. Zijn er kinderen of huisdieren in huis? Dan wordt het helemaal ingewikkeld. Want die gebruiken de trap om zo snel mogelijk van de ene naar de andere plek te komen en een beetje voorzichtig zijn zit er dan vaak niet in. Gelukkig kunt u met traprenovatie de trap weer in ere herstellen. In dit artikel lichten wij vier mogelijkheden uit.

1. Vloerbedekking

Er zijn verschillende mogelijkheden om weer iets moois van uw trap te maken. De eenvoudigste optie is natuurlijk om vloerbedekking te leggen. U hoeft dan niet in de weer met schuurpapier om de treden allemaal gelijkmatig glad en netjes te krijgen. En schilderen is ook gelijk geen probleem meer. Zoek een mooie vloerbedekking uit en laat die over de trap leggen. Eenvoudiger kan het haast niet. Heeft u op de bovenverdieping ook vloerbedekking liggen? Dan is het handig om er een groot project van te maken, dat wil zeggen: de bovenverdieping en trap in één keer aanpakken.

2. Traploper

U kunt ook kiezen voor een combinatie van hout en vloerbedekking. Dat kan met een traploper. Dit is in feite een vloerbedekking die alleen in het midden van de trap wordt gelegd over een bepaalde breedte. Met behulp van roeden wordt de vloerbedekking in de randen aan de achterkant van de treden gedrukt. In feite is de rest hetzelfde als bij het leggen van vloerbedekking.

3. Verf

Natuurlijk is schilderen ook nog een optie. U zult de trap dan wel volledig egaal en glad moeten schuren en daarna een aantal keer in de weer met verven, schuren en aflakken. Dat kan behoorlijk intensief zijn, maar daar is het resultaat dan ook vaak naar.

4. Traprenovatie door middel van opzettreden

Wilt u het grondig aanpakken en niet binnen afzienbare tijd zitten met slijtageplekken in de trapbekleding? Dan is vakkundige traprenovatie het antwoord. In plaats van de trap met verf of vloerbedekking te bekleden, wordt er gebruik gemaakt van opzettreden. Die zijn gemaakt van laminaat, massief hout of een houten toplaag. De opzettreden worden over de treden heen geplaatst en geven daarmee in één klap een nieuwe uitstraling aan de trap. En in tegenstelling tot vloerbedekking of gewone verf, is het gebruik van opzettreden erg duurzaam. U ziet niet waar iedereen z’n voeten plaatst en de trap blijft jarenlang als nieuw.

Ziet u zo’n traprenovatie wel zitten of heeft u er vragen over? Neem dan gerust contact op.