Bel direct met Floortec
0800 - 3566783

Een natuurstenen vloer is een vloer met een speciale uitstraling. Vaak is de keuze voor zo’n vloer dan ook een hele bewuste keuze. Voordeel van een vloer van natuursteen is dat het een duurzame en kwalitatief hoogwaardige vloer is die, bij het juiste onderhoud, lang mooi blijft. Maar ook al is de vloer nog zo goed, in de loop der jaren wordt de uitstraling minder mooi. Zeker een vloer die veel belopen wordt, heeft het nu eenmaal zwaar te verduren. Maar wanneer is uw vloer toe aan een opfrisbeurt? Wat zijn verschijnselen waaraan u kunt zien dat uw vloer toe is aan renovatie?

De vloer is beschadigd of ongelijk

Naarmate een vloer langer ligt kunnen er beschadigingen ontstaan. Omdat de vloer zwaar belopen is of omdat er iets zwaars of puntigs over de vloer is geschoven. Ook kunnen er zo kleine hoogteverschillen ontstaan waar vuil zich gemakkelijk kan ophopen. Gelukkig is daar iets aan te doen. De specialisten van Floortec kunnen uw natuurstenen vloer weer helemaal vlak slijpen met behulp van een slijpmachine. In de slijpmachine zitten diamantsegmenten. Door de combinatie van het gewicht van de machine en de druk die wordt uitgeoefend slijpt de machine een laagje van uw vloer. Dit is een precies werkje dat gedaan moet worden door iemand met een vaste hand. Het slijpen gebeurt met een laagje water waardoor er nagenoeg geen stof vrijkomt bij deze behandeling. De laag die van de vloer wordt geslepen varieert in dikte. Het ligt aan de beschadigingen en hoogteverschillen in uw vloer en het gewenste resultaat. Daarna is de vloer mat en moet deze verder afgewerkt worden zodat het natuursteen weer de glans krijgt die u wilt.

De vloer vertoont loopbanen of krasjes

In de loop der jaren kan uw natuurstenen marmeren vloer er dof uit gaan zien. Of de loopbanen zijn zichtbaar geworden door intensief gebruik. Gelukkig is het niet nodig om uw hele vloer te vervangen als er geen grote beschadigingen zijn. U kunt kiezen om uw marmer te laten polijsten met de beste technieken zodat uw vloer gerenoveerd wordt. In overleg bepalen onze experts op het gebied van marmer polijsten wat nodig is om de vloer weer als nieuw te maken. Daarbij wordt rekening gehouden met de steensoort, de staat van de vloer en natuurlijk uw budget. Het polijsten herstelt de glans van de vloer waardoor deze een vernieuwde uitstraling krijgt. Mooi gepolijst marmer behoudt de bijzondere uitstraling zonder dat hier een nieuwe vloer voor in de plaats hoeft te komen. Door uw natuurstenen vloer na het polijsten te laten kristalliseren krijgen de tegels een hogere glansgraad en een hardere toplaag.

Uw vloer is matter dan gewenst

Hoewel een natuurstenen vloer een duurzame vloer is en lang meegaat, ondervindt ook deze vloer de effecten van gebruik. Als een vloer al langer ligt dan kan het zijn dat er een sluier over de vloer komt te liggen door de onderhoudsmiddelen die zijn gebruikt. Deze sluier verdoezelt de mooie en authentieke uitstraling van bijvoorbeeld uw marmeren vloer. Gelukkig is het mogelijk om deze oude waslagen te verwijderen en eventueel een nieuwe polish of coatinglagen aan te laten brengen. Daarbij kunt u kiezen voor een onzichtbare finish (door impregnatie), een kleurverdiepende finish, of een finishlaag die mat, zijdeglans of hoogglans is.

Na de renovatie glanst uw natuurstenen vloer prachtig. Het advies is dan ook om uw vloer te laten impregneren. Dit zorgt ervoor dat de marmeren vloer weer lang meegaat. Wilt u advies over de mogelijkheden van renovatie van uw natuurstenen vloer? Of heeft u andere vragen over vloeronderhoud? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.