Bel direct met Floortec
0800 - 3566783

U heeft een aantal jaar geleden een prachtige houten vloer gekocht. Na jarenlang gebruik, kinderen die het nodige zand van de sportvelden mee naar binnen lopen en andere schadelijke invloeden heeft uw vloer hier en daar wat schade opgelopen. De glans is er af en er zitten wat kleine barsten en scheurtjes in uw vloer. Gelukkig is dit goed te verhelpen. Uw vloer kan geschuurd en daarna opnieuw gelakt worden waardoor deze er weer als nieuw uitziet, maar wat kost dat nou eigenlijk? In dit artikel geven we u een indicatie.

In het algemeen

Uiteraard zijn de prijzen van verschillende aanbieders verschillend. Maar de prijzen verschillen vaak niet veel. Wel maakt het natuurlijk uit hoe groot uw vloer is en wat voor soort vloer het is. Ook eventuele vervolgbehandelingen kunnen verandering brengen in de prijs. In veel gevallen betaalt u per vierkante meter vloer die geschuurd en gelakt moet worden. In veel gevallen kun u de vloer na het lakken ook nog laten oliën waardoor de vloer vervolgens meer vuil afstoot en langer mooi blijft.

Een bedrijf uitzoeken

Wanneer u uw vloer gaat laten schuren en lakken is het verstandig om een degelijk en gespecialiseerd bedrijf in de arm te nemen. Zo voorkomt u schade aan uw vloer en prutswerk. Wanneer u op zoek gaat naar een geschikt bedrijf is het belangrijk om uw gevoel achterna te gaan. Wekt het bedrijf vertrouwen bij u op? Dan zit het in veel gevallen wel goed. Neem altijd vooraf even contact op om door te spreken wat u graag gedaan wilt hebben en laat u goed informeren, ook over de prijs. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan. In veel gevallen sturen bedrijven vooraf iemand langs om te beoordelen hoe uw vloer er aan toe is en wat er precies aan dient te gebeuren.

Maar die kosten…?

Uiteindelijk komt er dan natuurlijk een prijskaartje aan de renovatie van uw vloer te hangen. In veel gevallen moet u rekenen op zo’n 30 euro per vierkante meter. Uw vloer wordt voor dit geld geschuurd en gelakt en ziet er vervolgens weer als nieuw uit. Het laten oliën van uw vloer brengt ongeveer 25 euro per m2 aan kosten met zich mee.

Zoals u ziet hangt de prijs van vloerrenovatie van een aantal factoren af. Het verstandigste blijft om vooraf contact op te nemen met een erkende vloerspecialist en hen een prijsopgave te vragen voor de renovatie van uw vloer. Indien u nog vragen heeft of graag een prijsopgave aan wil vragen kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen. Wij helpen u graag verder.