Bel direct met Floortec
0800 - 3566783

Wanneer u een nieuwe natuurstenen vloer heeft aangeschaft wilt u deze natuurlijk zo lang mogelijk mooi en schoon houden. Want iedereen heeft natuurlijk het liefst een schone en  glanzende vloer waar u letterlijk van kunt eten! Ook wanneer uw vloer al wat ouder is zijn er natuurlijk goede tips om een vloer weer een groot deel van zijn originele glans terug te geven. Hoe u dit het beste kunt doen leggen we uit aan de hand van dit artikel.

Het schoonhouden van je vloer

Voorkomen is beter dan genezen. Wanneer u de vloer zo goed mogelijk schoon houdt zult u zien dat er veel minder slijtage optreedt aan de vloer. Op deze manier blijft hij dus veel langer glanzen! Zand en ander vuil werkt op een vloer namelijk als schuurpapier. Want zand schuurt de toplaag van de vloer. De laag die er juist voor zorgt dat de vloer mooi glanst. Probeer dus minimaal 2 keer in de week te stofzuigen en verwijder grote hoeveelheden zand zo snel mogelijk. Uiteraard geldt, vanzelfsprekend, hetzelfde voor water. Probeer te voorkomen dat er teveel vocht op uw vloer komt te liggen.

Hoogwaardige en duurzame materialen

Wanneer u bij het aanleggen van uw vloer kiest voor hoogwaardige materialen zult u zien dat de vloer vele malen langer mooi blijft. Zeker wanneer u voldoende tijd en aandacht besteedt aan het onderhoud, betaalt een duurdere vloer zich vaak dubbel en dwars uit wanneer we kijken naar de langere levensduur die dergelijke vloeren over het algemeen met zich meebrengen.

badkamer vloer glans

Bescherm uw vloer met beschermende middelen

Om uw vloer nog beter te beschermen tegen bijvoorbeeld vet, olie en vocht kan het helpen om uw vloer te behandelen met een beschermend middel. Op deze manier krijgen schadelijke stoffen minder kans om schade aan te brengen aan uw vloer. Het is wel verstandig om u eerst deskundig te laten adviseren over de verschillende producten die er te koop zijn. Verkeerd gebruik kan namelijk ook schadelijk zijn voor uw vloer.

Hoe maakt u de vloer weer schoon?

Mocht uw vloer ondanks al deze voorzorgsmaatregelen toch weer dof zijn geworden dan is dit vaak wel enigszins te verhelpen. Met behulp van bijvoorbeeld bijenwas is het goed mogelijk om de vloer weer glans te geven. Gebruik geen zure schoonmaakmiddelen! Zuur tast namelijk het natuursteen aan en zorgt voor lelijke en doffe vlekken! Bent u niet zeker over de schoonmaak van uw vloer dan kunt u zich het beste wenden tot een professionele partij die gespecialiseerd is in de renovatie van vloeren.

natuurstenen vloer

Bron: Pinterest

 

 

 

 

 

 

 

 

Mocht u na dit artikel nog vragen hebben of inderdaad op zoek zijn naar een specialist in het renoveren van vloeren, neemt u dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.