Bel direct met Floortec
0800 - 3566783

Parket lakken

Kan uw kostbare parketvloer wel een mooie opfrisbeurt gebruiken? Een goed onderhouden parketvloer ziet er fraai uit en biedt een grote toegevoegde waarde in uw woning. Een mooie lak op uw parketvloer doet wonderen, niet alleen voor het uiterlijk van de vloer maar ook voor de levensduur. Zo voorkomt het lakken van uw parketvloer slijtage en hogere kosten bij een eventuele complete parket renovatie. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van het laten lakken van uw parketvloer? Vul dan het contactformulier in zodat één van onze parketspecialisten u zo snel mogelijk verder kan helpen.

Voordelen van parket lakken

Over het algemeen gaat het lakken van uw parketvloer hand in hand met het schuren van de vloer. Voor het lakken van uw parket wordt deze eerst grondig geschuurd, waardoor krassen en kleine beschadigingen verdwijnen. Ook oneffenheden in de kleur worden zo weggewerkt. Vervolgens zijn er verschillende manieren om de parketvloer af te werken, waarna uw vloer er weer als nieuw uit ziet. Vraagt u zich af wat de voordelen van het lakken van parket zijn? Het grootste voordeel van een gelakte parketvloer is dat deze zeer onderhoudsvriendelijk is. U maakt de parketvloer eenvoudig schoon met een stofzuiger, bezem of een doekje over de vloer.

Lange levensduur van een gelakte parketvloer

Een gelakte parketvloer heeft een lange levensduur van 8 tot 10 jaar. Het valt aan te raden om de parketvloer periodiek te beschermen met een parketpolish, bijvoorbeeld eens per jaar. Hierdoor worden andere werkzaamheden, zoals een complete vloer renovatie om een nieuwe vloer, uitgesteld. Floortec is specialist op het gebied van parketvloeren en ook voor het schuren en lakken van parket bent u bij ons aan het juiste adres. 

Soorten parketlak

Voor de afwerking van uw parketvloer heeft u de keuze uit 3 soorten parketlak

  • Een standaard lak met 1 componenten lak: deze is te onderscheiden in diverse glans gradaties. 
  • Een professionele lak met 2 componenten lakken: deze is weer te onderscheiden in verschillende gradaties glans.
  • Een blekende lak, bijvoorbeeld Skylt. Deze lak is zeer geschikt voor het gebruik op een eikenhouten vloer. Deze lak is heel mat en oogt zeer natuurlijk. 

Meer informatie over de werkwijze van Floortec?

Wilt u uw parket lakken of bent u geïnteresseerd in een andere behandeling voor uw parketvloer? Neem dan vrijblijvend contact met ons op door het contactformulier in te vullen of ons te bellen op 0800-3566783. Wij helpen u graag verder met een vrijblijvend en persoonlijk advies.

Binnen 24 uur advies?

Wij nemen contact met u op!