Bel direct met Floortec
0800 - 3566783

Parketvloer laten lakken

Heeft u een kostbare parketvloer in huis liggen die wel goede opfrisbeurt kan gebruiken? Logisch, want mits goed onderhouden is een parketvloer erg fraai en heeft het een toegevoegde waarde in uw woning. Een goede lak op uw vloer doet wonderen en zouden we u ook zeker willen aanraden. Sterker nog, door uw vloer te laten lakken voorkomt u slijtage en daarmee hogere kosten bij een eventuele complete parketrenovatie. Benieuwd naar de mogelijkheden van het laten lakken van uw parketvloer? Vul dan het contactformulier in en één van onze specialisten zal zo snel mogelijk contact met u opnemen.

Waarom uw parket laten lakken?

Vaak gaat het laten lakken van een parket hand in hand met het schuren ervan. Voor het lakken van uw parket wordt deze dan eerst grondig geschuurd. Vervolgens zijn er diverse manieren om uw parketvloer af te werken, maar waarom moet u kiezen voor lak? Het grootste voordeel van een gelakte parketvloer is dat deze zeer onderhoudsvriendelijk is. Een stofzuiger, bezem of doekje haalt u gemakkelijk en snel over de gelakte vloer. Daarbij heeft een gelakte parketvloer een lange levensduur van 8 tot 10 jaar. Wij raden u dan wel aan om de parketvloer periodiek, bijvoorbeeld 1x per jaar, te beschermen met een parketpolish. Daarmee worden andere werkzaamheden zoals een volledige vloerrenovatie of zelfs een nieuwe vloer uitgesteld. Ook voor het schuren én lakken van parket bent u uiteraard bij Floortec aan het juiste adres! 

Voor de afwerking van uw parketvloer kunt u kiezen uit 3 soorten parketlak:

  • Een standaard lak met 1 componenten lak en deze is te onderscheiden in diverse glans gradaties. 
  • Een professionele lak met 2 componenten lakken en deze is weer te onderscheiden in verschillende gradaties glans.
  • Een blekende lak, bijvoorbeeld Skylt. Deze lak is zeer geschikt voor het gebruik op een eiken houten vloer. Deze lak is heel mat en oogt zeer natuurlijk. 

Meer weten over de werkwijze van Floortec?

Wilt u een parketvloer laten lakken of bent u geïnteresseerd in informatie over één van onze andere producten of diensten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op door middel van het contactformulier of bereik ons telefonisch via 0800-3566783.

Binnen 24 uur advies?

Wij nemen contact met u op!