Bel direct met Floortec
0800 - 3566783

Iedereen met een natuurstenenvloer wil natuurlijk zijn of haar vloer het liefst zo makkelijk mogelijk mooi houden. Helaas zorgen zaken als zand en ander vuil er vaak voor dat langzaam maar zeker de toplaag van uw vloer slijt. De vloer verliest glans, kan zelfs dof worden en vertoont misschien wel onregelmatigheden of zelfs scheurtjes. Gelukkig zijn er manieren om uw vloer te beschermen en dergelijke slijtage te beperken. Hoe u dit doet leggen wij u uit in dit artikel.

Houd uw vloer schoon

Een eerste tip die we u kunnen geven om uw vloer zo optimaal mogelijk te beschermen is houd deze schoon! Veeg of stofzuig de vloer minimaal 2 á 3 keer per week en probeer zoveel mogelijk de hoeveelheid vuil, stof en zand te beperken. Zo beperkt u direct de slijtage die voortkomt uit het schuren van deze stoffen op uw vloer. Ook het dragen van schoenen kan er voor zorgen dat vuil sneller dieper in uw vloer terechtkomt of eerder schuurt. Wanneer u de vloer schoon maakt met bijvoorbeeld een dweil raden wij u aan om de vloer vooral niet te vochtig te maken. Een teveel aan vocht kan namelijk gaan schimmelen of uw natuursteen kan gaan reageren op de hoeveelheid vocht. Stofzuig daarom voor het dweilen en probeer daarom na het dweilen uw vloer altijd droog te maken met een schone en zachte doek.

Natuursteen impregneren

Met het impregneren van natuursteen beschermt u uw vloer tegen vuil. Met impregneren wordt namelijk een beschermende vloeistof aangebracht die vuil- en vochtafstotend werkt. Zo is uw vloer beter beschermd en blijft deze langer mooi. Hierbij maakt men onderscheid tussen kleurloos impregneren en kleurverdiepend impregneren. Impregneren van een natuurstenen vloer is aan te raden direct nadat deze gelegd is of vlak na een grondige renovatie van het oppervlak.

Slijpen, polijsten en kristalliseren

Uiteraard zijn er ook andere manieren om uw vloer beter te beschermen en mooier te maken. Door uw vloer goed te onderhouden zorgt u er voor dat kleine beschadigingen geen kans krijgen zich uit te breiden en kunt u uw vloer beter beschermen. Zo kunt u er voor kiezen uw vloer te laten slijpen. Hiermee verwijdert u als het ware de toplaag van de vloer en worden krassen en oneffenheden verwijdert. Vervolgens kan de vloer worden gepolijst om deze mooi egaal te maken en de structuur van uw natuursteen te laten verharden. Aansluitend is het mogelijk een vloer te laten kristalliseren, hierbij wordt de structuur van uw vloer nog harder en krijgt vuil minder kans om zich in uw vloer te nestelen.

Voor meer informatie, advies of het bespreken van de mogelijkheden tot het beschermen of renoveren van uw vloer raden wij u aan om contact met ons op te nemen. Samen met u bespreken wij dan de mogelijkheden en zoeken we naar een oplossing die het beste aansluit op uw wensen en behoeften.