Bel direct met Floortec
0800 - 3566783

Natuursteen kristalliseren

Irriteert u zich aan doffe plekken op uw natuursteen vloer? De specialisten van Floortec kunnen lichte beschadigingen herstellen door het natuursteen te kristalliseren. Uw vloer krijgt hierdoor zijn oorspronkelijke glans terug.

natuursteen renoveren

Natuursteen kristalliseren voor optimaal glansherstel en bescherming

Lichte vloerbeschadigingen zoals oppervlakkige krasjes en doffe plekken kunnen eenvoudig verwijderd worden door het kristalliseren van het natuursteen. Tijdens het kristalliseren van natuursteen behandelt een vloerexpert van Floortec de ondergrond met behulp van een speciale machine en kristallisatiepoeder. Hierbij wordt de toplaag van de natuursteenvloer zachter zodat oppervlakkige beschadigingen hersteld kunnen worden. Het kristallisatieproces maakt het natuursteen vervolgens harder, waardoor uw vloer bestendiger is tegen vuil. Op die manier zorgt het kristalliseren van natuursteen voor glansherstel en is uw vloer dankzij een beschermende toplaag beter bestand tegen slijtage.

Kristalliseren is geschikt voor vloeren van kalkhoudend natuursteen

In vergelijking met andere technieken is natuursteen kristalliseren een relatief snelle en eenvoudige behandelmethode. Het kristalliseren van natuursteen is echter niet geschikt voor alle steensoorten. Omdat het kristallisatiepoeder een reactie aangaat met de kalk in het te kristalliseren natuursteen is deze methode alleen geschikt om kalkhoudende vloeren zoals marmer, hardsteen en travertin weer te laten glanzen. Periodieke kristallisatie van natuursteen zorgt er in het geval van kalkhoudende steensoorten voor dat uw vloer langer beschermd is.

Schuren, polijsten en het kristalliseren van natuursteen

Omdat tijdens het kristalliseren enkel de toplaag van de natuursteen vloer wordt bewerkt, worden diepere krassen en beschadigingen niet hersteld. Om te voorkomen dat beschadigingen in uw vloer zichtbaar blijven wordt het kristalliseren van natuursteen voorafgegaan door een grondigere manier van natuursteen renoveren zoals schuren of polijsten. Hierbij haalt de Floortec specialist met behulp van specialistische apparatuur en diamantsegmenten een dikkere laag van het steen af zodat natuursteen kristalliseren daadwerkelijk het gewenste resultaat geeft. Om de juiste behandelmethode te bepalen sturen wij dan ook altijd eerst een van onze vloerexperts bij u langs voor een vloerinspectie.

 

Natuursteen repareren Floortec

Advies over het kristalliseren van uw natuursteen vloer

Een natuurstenenvloer is een prestigieus bezit. Het natuurlijke steen is sterk en duurzaam en gaat met de juiste zorg generaties lang mee. De vakmensen van Floortec hebben professionele kennis van natuursteen en werken met specialistische apparatuur. Wanneer u ons benadert voor het kristalliseren van natuursteen of vloerrenovatie inspecteren wij uw vloer om u zo goed mogelijk te kunnen adviseren en een behandeling op maat voor te stellen. Het steentype, de mate van beschadiging, vorige behandelingen en uw wensen staan hierbij centraal.

Wilt u weten of kristalliseren een goede behandeling is voor uw natuursteen vloer? Neem contact met ons op, dan beantwoorden wij uw vragen.

Binnen 24 uur advies?

Wij nemen contact met u op!

  Neem eenvoudig contact op

  Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

   

   

  Contact

  Floortec Nederland
  Bamendaweg 46
  3319 GS Dordrecht

   Tel: 0800 – 3566783
   Mail: info@floortec.nl

  floortec

  Binnen 24 uur advies?

  Wij nemen contact met u op!