Bel direct met Floortec
0800 - 3566783

De houten vloer: een eyecatcher in veel huizen. Deze vloer bestaat uit vloerplanken gemaakt van echt hout. Anders dan laminaat, dat gewoon schoon te maken is met een sopje en een natte dweil, vergt een houten vloer wat meer onderhoud. Om zo lang mogelijk van het natuurlijke materiaal van uw vloer te genieten, moet u hem regelmatig onderhouden. Met de 3 tips in dit artikel is uw houten vloer weer als nieuw!   

1. Periodieke reinigingsbeurten

Een grondige reinigingsbeurt kan wonderen doen voor uw vloer. Voordat u uw vloer een echte schoonmaakbeurt geeft, moet u zeker weten wat voor soort vloer er in uw huis is gelegd. Een houten vloer kan op verschillende manieren bewerkt zijn. Denk dan aan een onbewerkte vloer, of juist een geoliede, gelakte of met was bewerkte vloer. Ieder van deze opties vraagt om een andere manier van schoonmaken, zodat u het parket niet beschadigd. U kunt hierbij de hulp inschakelen van een professional, zodat u zeker weet dat u uw houten vloer niet beschadigd.

2. Bescherm uw vloer met dagelijks onderhoud

De vloer wordt in uw huis eigenlijk het meest van alles gebruikt. Daarom is het belangrijk dat u zorgt voor dagelijks onderhoud. Denk hierbij aan het regelmatig stofzuigen van uw vloer met een zachte borstel. Zand en kleine steentjes zorgen namelijk voor krassen die u niet meer makkelijk uit uw vloer krijgt. Ook kunt u een deurmat aanschaffen die de inloop van vuil voorkomt en viltjes onder stoel en tafelpoten plaatsen, zodat die geen krassen meer kunnen veroorzaken. Als u uw vloer dagelijks onderhoudt, geniet u er nog veel langer van!

3. Laat uw vloer renoveren

Mocht uw vloer door jarenlang enthousiast gebruik toch echt versleten zijn, en lukt het niet om hem met een reinigingsbeurt weer op te knappen? Dan kan het zijn dat uw vloer toe is aan een renovatie, waarbij beschadigingen, verkleuringen en doffe plekken worden hersteld. Zelfs krasjes en deukjes kunnen met een goede renovatie worden verwijderd. Uw houten vloer renoveren kan ervoor zorgen dat uw vloer er weer uitziet zoals toen hij net werd gelegd.

Roep de hulp in van een specialist

Het kan een hele klus zijn om zelf uw houten vloer een schoonmaakbeurt te geven of te renoveren. En u wilt natuurlijk zeker weten dat u het gewenste resultaat bereikt. Het is daarom altijd verstandig om deze moeilijke opdracht over te laten aan een specialist. Zo weet u zeker dat het goed gaat en dat uw houten vloer mooier uit de onderhoudsbeurt komt. Neem vooral contact met ons op als u meer informatie wilt over de mogelijkheden.