Bel direct met Floortec
0800 - 3566783

Een houten vloer in uw woning is een goede keuze om een warm interieur te realiseren. Veel mensen vinden een houten vloer fijn, omdat het gelijk een rustige uitstraling geeft. Maar anderen zien vooral op tegen het onderhoud van een houten vloer. Toch hoeft dat niet zo’n opgave te zijn als u vooraf misschien denkt. Met deze 3 tips is het optimaal onderhouden van uw houten vloer een fluitje van een cent.

1. Dagelijkse routine

Zorg voor een dagelijkse routine van stofzuigen of vegen. Het allerbelangrijkste dat u voor uw vloer kunt doen, is zorgen dat zand en vuil geen krasjes kunnen veroorzaken. Hoe schoon uw vloer ook lijkt, u loopt ongemerkt heel fijne zandkorrels en ander vuil mee naar binnen en dat veroorzaakt allemaal fijne krasjes in uw vloer. Geef deze slijtage geen kans en stofzuig of veeg daarom dagelijks. Zorg ook voor een goede mat bij alle buitendeuren, daarmee voorkomt u al een hoop inloop.

2. Wekelijkse routine

Naast het dagelijks stofzuigen of vegen, is het ook belangrijk om de bovenlaag van viezigheid te ontdoen. Dat kunt u wekelijks doen door de vloer te dweilen. Maar pas op, trap niet in de verleiding om een flinke scheut allesreiniger of ander schoonmaakmiddel door het water te doen. Dit maakt de vloer glad, beschadigt de bovenlaag en doet over het algemeen geen goed voor de kleur van uw houten vloer. Het beste is om de vloer te dweilen met een uitgeknepen, vochtige doek met lauwwarm water. Wilt u toch een reinigingsproduct gebruiken, investeer dan in een fles zeep die geschikt is voor precies úw houten vloer.

3. Incidenteel onderhoud

Natuurlijk kunt u er veel aan doen om uw vloer mooi te houden, maar op den duur zal er toch geolied, gelakt of geschuurd moeten worden. U kunt zelf een houten vloer schuren, maar u zult zien dat dat een behoorlijk omvangrijke klus is. U kunt er ook voor kiezen om een expert de hele vloer te laten schuren en opnieuw af laten lakken. Wilt u een andere kleur op uw vloer, dan is dit het moment om dat te realiseren. Uw houten vloer kan na deze klus weer jaren mee!

Wilt u weten welk onderhoud uw vloer nodig heeft of kunnen wij u werk uit handen nemen? Neemt u gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken. We vertellen u graag wat we voor u kunnen doen.