Bel direct met Floortec
0800 - 3566783

Bent u de trotse bezitter van een natuurstenen vloer in uw huis? Dan wilt u vast weten hoe u deze vloer goed kunt onderhouden. Natuurstenen vloeren kunnen hun hele leven lang net zo mooi blijven als de dag dat ze voor het eerst gelegd werden. Ze zijn duurzaam en slijtvast, mits u de vloer goed onderhoudt. In dit artikel nemen we u mee in het onderhoud van verschillende soorten natuurstenen vloeren, zodat u precies weet wat het beste is voor uw vloer.

De eerste dagen

Misschien hebt u uw natuurstenen vloer al jaren in huis, maar het kan ook zijn dat hij net gelegd is. Dan is het erg belangrijk dat u de cementsluier direct verwijdert. De cementsluier is een laagje cement dat ontstaat wanneer de vloer gevoegd wordt en dat de vloer op lange termijn kan beschadigen. Gelukkig kunt u het makkelijk reinigen met een speciale cementsluierverwijderaar zonder zuur en wat water. Na het reinigen van de natuurstenen vloermoet het water dat nog in de vloer zit door de mortel en het voegmateriaal goed kunnen verdampen.

Regelmatig onderhoud

Natuursteen vloer onderhoud is niet ingewikkeld, maar vraagt wel om regelmaat en een juiste aanpak. Als de vloer eenmaal in uw huis ligt houdt u hem het langste mooi door hem regelmatig te reinigen, het liefst iedere week. Bent u in een huis gaan wonen waar de natuurstenen vloer jarenlang verwaarloosd is? Dan kunt u nadenken over een natuursteenrenovatie die door professionals wordt uitgevoerd en die uw prachtige vloer weer in oude glorie kan herstellen.

U reinigt uw vloer het beste door te stofzuigen en te dweilen met schoonmaakmiddel dat specifiek is bedoeld voor natuursteen. Zand kan krasjes veroorzaken, zeker in zachtere soorten. Dat voorkomt u met regelmatig stofzuigen. De verschillende soorten natuursteen en schoonmaakmiddelen hiervoor moeten juist gecombineerd worden voor het gewenste effect. Twijfelt u over de juiste hulpmiddelen die geschikt zijn voor uw vloer en het gewenste resultaat? De experts van Floortec weten precies wat uw vloer nodig heeft en helpen u hier graag bij.

Belangrijke tips bij onderhoud natuursteen vloer

Er zijn een aantal dingen waar u rekening mee moet houden bij het onderhouden van uw vloer. De eerste is om niet te veel water te gebruiken. Water kan namelijk in uw vloer trekken en deze beschadigen. Via de voegen, plinten en zelfs via de muren kan water zich een weg vinden in uw vloer. Ook moet u een weloverwogen keuze maken in het onderhoudsproduct dat u gebruikt en alleen kiezen voor producten die specifiek bedoeld zijn voor natuurstenen vloeren. Gaat u aan de slag met iets anders, zoals bijvoorbeeld groene zeep of bijenwas, dan kan dit een verkleurende, gladde laag op uw vloer veroorzaken die lastig te verwijderen is.  Denk ook aan de ruimte waarin uw vloer ligt: onderhoud van een natuurstenen vloer in de badkamer vraagt om andere reinigingsproducten dan een vloer in de woonkamer.

Bescherm uw vloer

Er zijn mogelijkheden om uw natuurstenen vloer preventief te beschermen door een synthetische beschermlaag of een impregneermiddel dat voorkomt dat vocht of vuil uw vloer beschadigen. Uiteraard adviseren wij u graag over de mogelijkheden wat betreft het onderhoud en de eventuele bescherming van uw vloer. U mag altijd contact met ons opnemen voor vrijblijvend advies.