Bel direct met Floortec

Bent u de trotse bezitter van een natuurstenen vloer in uw huis? Dan wilt u vast weten hoe u deze vloer goed kunt onderhouden. Natuurstenen vloeren kunnen hun hele leven lang net zo mooi blijven als de dag dat ze voor het eerst gelegd werden. Ze zijn duurzaam en slijtvast, mits u de vloer goed onderhoudt. In dit artikel nemen we u mee in het onderhoud van verschillende soorten natuurstenen vloeren, zodat u precies weet wat het beste is voor uw vloer.

De eerste dagen

Misschien hebt u uw natuurstenen vloer al jaren in huis, maar het kan ook zijn dat hij net gelegd is. Dan is het erg belangrijk dat u de cementsluier direct verwijdert. De cementsluier is een laagje cement dat ontstaat wanneer de vloer gevoegd wordt en dat de vloer op lange termijn kan beschadigen. Gelukkig kunt u het makkelijk reinigen met een speciale cementsluierverwijderaar zonder zuur en wat water. Na het reinigen van de natuurstenen vloermoet het water dat nog in de vloer zit door de mortel en het voegmateriaal goed kunnen verdampen.

Regelmatig onderhoud

Natuursteen vloer onderhoud is niet ingewikkeld, maar vraagt wel om regelmaat en een juiste aanpak. Als de vloer eenmaal in uw huis ligt houdt u hem het langste mooi door hem regelmatig te reinigen, het liefst iedere week. Bent u in een huis gaan wonen waar de natuurstenen vloer jarenlang verwaarloosd is? Dan kunt u nadenken over een natuursteenrenovatie die door professionals wordt uitgevoerd en die uw prachtige vloer weer in oude glorie kan herstellen.

U reinigt uw vloer het beste door te stofzuigen en te dweilen met schoonmaakmiddel dat specifiek is bedoeld voor natuursteen. Zand kan krasjes veroorzaken, zeker in zachtere soorten. Dat voorkomt u met regelmatig stofzuigen. De verschillende soorten natuursteen en schoonmaakmiddelen hiervoor moeten juist gecombineerd worden voor het gewenste effect. Twijfelt u over de juiste hulpmiddelen die geschikt zijn voor uw vloer en het gewenste resultaat? De experts van Floortec weten precies wat uw vloer nodig heeft en helpen u hier graag bij.

Belangrijke tips bij onderhoud natuursteen vloer

Er zijn een aantal dingen waar u rekening mee moet houden bij het onderhouden van uw vloer. De eerste is om niet te veel water te gebruiken. Water kan namelijk in uw vloer trekken en deze beschadigen. Via de voegen, plinten en zelfs via de muren kan water zich een weg vinden in uw vloer. Ook moet u een weloverwogen keuze maken in het onderhoudsproduct dat u gebruikt en alleen kiezen voor producten die specifiek bedoeld zijn voor natuurstenen vloeren. Gaat u aan de slag met iets anders, zoals bijvoorbeeld groene zeep of bijenwas, dan kan dit een verkleurende, gladde laag op uw vloer veroorzaken die lastig te verwijderen is.  Denk ook aan de ruimte waarin uw vloer ligt: onderhoud van een natuurstenen vloer in de badkamer vraagt om andere reinigingsproducten dan een vloer in de woonkamer.

Bescherm uw vloer

Er zijn mogelijkheden om uw natuurstenen vloer preventief te beschermen door een synthetische beschermlaag of een impregneermiddel dat voorkomt dat vocht of vuil uw vloer beschadigen. Uiteraard adviseren wij u graag over de mogelijkheden wat betreft het onderhoud en de eventuele bescherming van uw vloer. U mag altijd contact met ons opnemen voor vrijblijvend advies.

Binnen 24 uur advies?

Wij nemen contact met u op!

Hoe verloopt jouw aanvraag?

1. Contact opnemen

Vul hiervoor ons contactformulier in of bel naar 0800 - 3566783. U komt direct in contact met een vestiging bij u in de buurt!

2. Binnen 24 uur contact

De specialisten van Floortec nemen per mail of telefoon contact met u op om uw wensen te bespreken. U ontvangt vervolgens een offerte op maat!

3. Vloerinspectie

Kunt u zich vinden in de offerte, maar zijn er nog onduidelijkheden of heeft u advies nodig, dan komen wij graag bij u langs voor een vloerinspectie.

4. Laatste stap

Als alles duidelijk en naar wens is en de offerte is akkoord bevonden, wordt er met u een datum gepland.

Zij gingen je voor

9.2

Fantastisch

Frans & Nicole hebben ca 25m2 nieuwe vloer ingevingerd aan een bestaande 20 jaar oude vloer. Vervolgens de complete vloer een aantal keer geschuurd en behandeld met als resultaat dat je geen verschil kan zien tussen de nieuwe en oude vloer! Wat een vakmensen!
- Karel

Aanrader

Afgelopen week hebben wij onze afzelia vloer laten bewerken door Floortec Midden Brabant. Via kennissen zijn wij terecht gekomen bij Frans en Nicole. Er werd snel contact met ons opgenomen en een eerste bezoek volgde. Onze vloer was erg donker en de wens was een lichte vloer. Frans stelde voor een testvlak te maken, dit gaf al direct een goed gevoel. Dat stapje extra konden wij erg waarderen. De opdracht werd al snel gegeven/gegund. De samenwerking tussen Frans en Nicole is erg goed. Een belangrijk detail het schuren is stofvrij! Binnen 2 dagen was alles naar tervredenheid gerealiseerd.
- GOIRLE

Uitstekende dienstverlening, hebben weer een hele mooi vloer!

Floortec heeft de houten vloer in onze woonkamer behandeld. Ze kwamen zeer snel met een offerte en voorstel voor een datum waardoor ik het makkelijk kon inpassen in onze planning. De communicatie in aanloop, tijdens en na afloop was prettig en efficiënt, waarbij ze goed hebben meegedacht. We zijn bijzonder blij met het resultaat. We raden ze ten zeerste aan.
- Purmerend

Na waterschade is het parket snel, maar vooral perfect hersteld.

Vanaf het eerste contact met Floortec na het opzwellen van ons parket door wateroverlast is door de medewerkers van Floortec alles in het werk gesteld de schade te beperken. Daarop is de vloer waar nodig hersteld. Zowel bij de communicatie als bij de uitvoering van de herstelwerkzaamheden is dat zorgvuldig en met deskundigheid gedaan. Het resultaat mag er dan ook zijn!
- Kerkdriel

Helden!

Door lekkage was reparatie van het parket op de overloop nodig. Nu was dat niet zo'n probleem. Maar het parket (wengé) waar ik zo blij mee ben, is blijkbaar niet populair, en lastig te vinden. Glenn en Mike van Floortec Verlaan hebben er echt ALLES aan gedaan om dat toch voor elkaar te krijgen. En het is ze gelukt. Daarna werd geduldig keer op keer gecheckt of de betonnen vloer genoeg was opgedroogd voor het nieuwe hout... Het resultaat is uiteindelijk prachtig geworden, en sluit mooi aan op het deel dat onbeschadigd bleef. Ik ben meer dan blij: oprechte mensen, veel toewijding, goede communicate, eerlijke prijzen en: weer een heel mooie vloer. Mijn danknis groot!
- Amstelveen

Top, heel klantvriendelijk, en vaklui.

Na waterschade kwamen ze van Floortec Verlaan om onze vloer te herstellen. Na overleg besloten heel de verdieping te vervangen. Meerdere offertes geen probleem en goede communicatie. Fijne vriendelijke mensen om mee te werken. Vaklui.
- Zoetermeer

Gewoon super!!

Wij hebben een hele goede ervaring met Floortec Midden Brabant. Frans en Nicole verstaan hun vak en daarnaast zijn het ook nog eens hele vriendelijke mensen. Ze hebben onze houten vloer helemaal geschuurd en behandeld met olie. De vloer is prachtig geworden! Wij zijn daarom ook heel tevreden en zouden Floortec Midden Brabant dan ook iedereen aanraden!
- Gilze

5* service en kwaliteit

Wij kunnen Floortec aan iedereen aanraden. Hebben bij ons de vloer prachtig geschuurd en geolied. Goed advies gekregen op voorhand en goede nazorg ook. Prettige en betrouwbare mensen met veel passie voor hun vak. 5*
- Tilburg

zeer goed

kwaliteit en snelheid gaan hier in één hand
- ALPHEN NB

Schuren en lakken jatoba vloer van 20 jaar oud

De vloer ziet er weer helemaal mooi uit. Wat bijzonder is: snelle reactie op e-mails.
- Zaandijk

Perfecte service bij parketvloer renovatie

Heldere en snelle communicatie, betrouwbaar, laten de boel spik en span achter en een duidelijke vakman. Zeker aan te raden voor renovatie van een oudere parketvloer, ziet er als nieuw uit!
- Amsterdam

Very knowledgeable & responsive floor installation company

Floortec Verlaan installed a PVC herringbone floor with noise reduction underfloor in my 65qm apartment. The installation work has been done very well and the communication has been excellent! Thanks for the nice floor and I can totally recommend Floortec Verlaan
- Amsterdam

Floortec Noord, super bedankt

Oude eiken vloer laten schuren in 3 ruimtes waaronder een aangelegd stuk in de keuken. Vooraf een prettig overleg gehad. Dag van het schuren ¦ kort overleg, Jan en Mark zijn qwa werk zeer goed op elkaar ingesteld. Gebruiken goed materiaal en weten heel goed wat ze doen. Het schuur resultaat was al boven verwachting en zo goed als stofvrij maar nadat de witte was erop kwam zagen kregen wij door toedoen van Floortec Noord een geluksmoment zo mooi.... Tjonge wat zijn deze mannen goed in hun werk en omgang. Alleen lukte het ons niet om de mannen te verwennen met een gehaktbal.. Koffie vd klant en hun eigen brood vinden ze al goed genoeg, hoeft echt niet hoor zei Jan. Nogmaals na uren en uren zwoegen was de vloer klaar en kregen we nog een onderhoud setje en tips voor de vloer.
- Vledderveen dr

Top

Top service communicatie vakmanschap betrouwbaar. Aanrader!
- Breda

Onze nieuwe vloer ziet er fantastisch uit, heel strak.

De communicatie met het team van Floortec was tijdens de moeizame periode na water- en brandschade heel erg prettig. Mike en Glenn denken mee, adviseren en leverden tenslotte echt vakwerk en waren heel flexibel in het in- en aanpassen van de data en tijd. Geweldig dat het allemaal gelukt is.
- amsterdam

Mooie vloer en goede service

Ruime keuze uit verschillende materialen en kleuren. Goede service met snelle levering. De vloer ziet er fantastisch uit. Last minute nog plinten bijbesteld, ook dat was gelukkig direct geregeld.
- Tilburg

The Floortech team is amazing!

Floortech replaced the carpeting in our entire house with wooden flooring. From the beginning their service was superb and we immediately got the feeling that they knew what they were doing. We felt so confident that we left them to complete the entire project in our absence (away on holiday). We returned from the holiday with everything completed perfectly as agreed: on time and within budget. I cannot recommend them highly enough. Many thanks team!
- Heemstede

Kwaliteit en onvoorziene aanpassingen uitstekend aangepast

Nicole en Frans kwamen afspraken na en leverde vakkundig werk waarbij de werkruimte schoon werd gehouden. Het plaatsen van de metalen strips maakt de vloer helemaal af. Verder zijn door Frans en Nicole veel klemmen gebruikt om de planken vast tegen elkaar te houden.
- Tilburg

Vakmanschap en liefde voor het vak

Ambachtelijk donker geoliede vloer geschuurd, met lichte kleur opnieuw geolied, randen keurig afgewerkt. Er wordt meegedacht, en uit de manier waarop het werk is uitgevoerd merk je dat er liefde voor het vak is (wat helaas zeldzaam is). Zeer tevreden!
- Haarlem

Mooi werk verricht door Floortec Verlaan

Mijn nieuwe vloer is vlot en netjes gelegd, met aandacht voor detail. De communicatie verliep soepel en prettig.
- Heemstede

Parketvloer weer als nieuw door Floortec Werkhoven.

Prettige samenwerking en duidelijke uitleg wat er staat te gebeuren. Allemaal vakmensen en de renovatie verliep soepel.
- Veenendaal

Wonderful, professional service and beautiful, quality floors

The team at Floortec have been nothing but attentive and professional in their service. Mike is always responsive to queries and requests, and the installation team on site is friendly and efficient. I would use them time and time again - it is always a painless and pleasant experience!
- Amsterdam

Wat een vak mensen die in oplossingen denken!

Denken met je mee. Geen vraag te gek. Komen de gemaakte afspraken na, en werken ook nog eens super netjes. Echt heel blij met hun werk na onze waterschade...
- Apeldoorn

Geweldig

Frans en Nicolle vertegenwoordigen Floortec zeer goed. Ze denken mee geven goed advies en werken zeer secuur en netjes alles is perfect verlopen en afgewerkt. Zeker een aanrader om een vloer te laten leggen en/of te renoveren.
- Tilburg

Wij zijn zeer tevreden over het verrichte werk

Door dhr en mw van Caulil verrichte werkzaamheden waren zeer professioneel. Het eindresultaat ziet er prima uit. Er was na einde werk praktisch geen stof of andere afval aanwezig. Het werk gebeurde met professionele apparaten. Het contact tijdens de aanloop naar en tijdens het werk was uitstekend.
- Tilburg
168 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10

Projecten & beoordelingen

Gemiddeld wordt Floortec Nederland met een 8,9 beoordeeld en hier zijn we hartstikke trots op! Uiteraard zijn we altijd op zoek naar verbeterpunten dus laat u alstublieft een review achter. Benieuwd wat klanten van ons vinden? Bekijk onze projecten en beoordelingen dan gerust!