Bel direct met Floortec
0800 - 3566783

Investeren in een kwalitatief goede vloer is altijd een goed idee. Of het nu gaat om duurzaam laminaat, een houten vloer of een vloer van PVC. Maar wanneer u deze investering maakt, is het natuurlijk belangrijk dat uw vloer ook kwalitatief goed blijft. Wilt u tips over hoe u uw vloer het best kunt onderhouden? Of heeft u het onderhoud voor uw vloer nét wat te lang uitgesteld en oogt deze daarom dof? Geen probleem! Met een aantal kleine stappen is uw vloer weer als nieuw. Wij helpen u op weg en leggen u stap voor stap uit hoe uw vloer in een handomdraai weer wordt opgeknapt!

Laminaat

Laminaat is nog altijd één van de meest populaire vloersoorten, mede dankzij de vaak aantrekkelijke prijzen. Maar ook laminaat heeft zo nu en dan een goede opknapbeurt nodig. Over het algemeen is dit type vloer niet geschikt voor agressieve schoonmaakmiddelen. Ga daarom simpelweg voor een speciale laminaatreiniger. Voeg een scheut hiervan in een emmer lauw water en behandel uw vloer met een goed uitgewrongen dweil. Let wel op, het gebruik van laminaatreiniger is enkel de bedoeling wanneer uw laminaat een doffe gloed heeft. Het is niet aan te raden dit schoonmaakmiddel dagelijks of zelfs wekelijks te gebruiken.

Houten vloer

Houten vloeren hebben ontzettend veel voordelen; ze zijn erg duurzaam en zorgen voor een warme, authentieke uitstraling. Wel heeft een houten vloer vaak net even wat meer onderhoud nodig dan bijvoorbeeld laminaat. Op welke manier u uw houten vloer kan behandelen? U heeft de mogelijkheden om deze te lakken, oliën of in de was te zetten. Let wel op! Met olie en was krijgt uw houten vloer vaak een licht matte uitstraling, maar wel zeer natuurlijk. Wilt u toch graag wat meer glans, ga dan voor de lak. Weet wel dat bij elke behandeling geldt dat het mooiste resultaat wordt bereikt wanneer u vooraf de vloer lichtjes opschuurt.

PVC vloer

Een vloer van PVC is ontzettend slijtvast. Deze soort vloer heeft dan ook echt maar minimaal onderhoud nodig. Is uw PVC vloer toch toe aan een opknapbeurt? Dan kunt u het best een nieuwe beschermlaag laten aanbrengen. In de meeste gevallen kunt u dit het best aan een professional overlaten.

Heeft u vragen over het onderhoud van een specifiek type vloer? Of wilt u meer informatie over hoe u het meest uit uw vloer haalt? Neem gerust contact met ons op. Wij voorzien u graag van persoonlijk advies!