Bel direct met Floortec
0800 - 3566783

Een PVC vloer biedt een aantal voordelen ten opzichte van andere soorten vloeren. De vloer is duurzaam en betaalbaar. Daarnaast is ook het onderhoud waarin de vloer zich onderscheidt van bijvoorbeeld houten vloeren en laminaat. Ben u benieuwd naar de inhoudelijke voordelen van een PVC vloer? Lees dan snel verder!

1. Financieel voordeel

Vele kiezen voor een PVC vloer in verband met van de prijs. Een PVC vloer is namelijk niet duur qua aanschaf en heeft vele voordelen. PVC vloeren hebben een goede prijs kwaliteitverhouding. De vloeren zijn van goede kwaliteit en gemaakt van duurzaam materiaal. Ook de kosten voor het onderhoud is minimaal en zal geen reden zijn om de vloer niet aan te schaffen.

2. Eenvoudig qua onderhoud

Een PVC vloer is makkelijk te onderhouden. Hiervoor hoeft u haast niets te doen. Bij een PVC vloer is het reinigen door middel van stofzuigen of dweilen vaak al genoeg. Weinig tot niets heeft u te maken met structureel onderhoud, zoals het in-oliën van uw vloer. Bij hout moet er bijvoorbeeld veel onderhoud worden gepleegd om de kwaliteit te waarborgen en slijtage te voorkomen.

3. Levensduur product

PVC is een duurzaam en veilig materiaal. Daarnaast is het ook slijtvast en goed bestendig tegen water en vocht. Dit betekend dat u het zelfs in de badkamer kan laten leggen. Als u het maximale uit de PVC vloer wilt halen, kunt u dit doen door jaarlijks een ‘polish’ aan te brengen. Wanneer u dit doet, kan de PVC vloer tot wel 25 jaar meegaan! Middels onze werkwijze denken wij graag met u mee om de vloer in uitstekende staat te houden.

4. Ruim aanbod

Voorheen werden PVC vloeren met name in grote bedrijfspanden gelegd. Tegenwoordig is de vloer ook vaak terug te vinden in huizen. De vloeren zijn in allerlei PVC uitvoeringen en dessins beschikbaar. Zo zijn ze qua uitvoeringen beschikbaar in: click, tegels, stroken en magnetisch. Wat betreft dessin hebben we bijvoorbeeld de ‘hout look’. Zo wordt een ‘Houten vloer’ een stuk goedkoper! Naast de vele kleuren hout kunt u ook kiezen voor een visgraat motief. Ofwel, alles is mogelijk!

5. Ideaal voor vloerverwarming

Een ander voordeel van de PVC vloer is dat het goed samen gaat met vloerverwarming. Andere typen vloeren kunnen vaak isolerend werken. Bij een PVC vloer is dit niet het geval. Dit type vloer neemt de temperatuur van de vloerverwarming snel op en geleid optimaal.

6. Geluiddempend

Het is mogelijk om onder de PVC vloer een ondervloer te plaatsen welke isolerend en/of geluiddempend is. Voor appartementen is het verstandig om een geluiddempende onderlaag te kiezen. Zo kunnen de kinderen, huisdieren en u vrijuit lopen zonder enige geluidsproblemen.

Mocht u na dit artikel meer informatie of advies willen inwinnen, dan kunt u ten alle tijden contact met ons opnemen. Wij helpen u graag verder met het maken van de juiste keuze!