Bel direct met Floortec
0800 - 3566783

Een natuurstenen vloer heeft een mooie uitstraling, zeker als die net is gelegd. En hoewel de vloer duurzaam en eenvoudig te onderhouden is, gaat de vloer er in de loop der tijd anders uitzien. De vloer wordt gebruikt en u beloopt de vloer niet alleen op kousenvoeten. Goed onderhoud helpt zeker. Een vloer van hoogwaardige materialen blijft vele malen langer mooi, zeker als u tijd en aandacht besteedt aan het onderhoud. Uiteindelijk zal de vloer doffer worden. Gelukkig kunt u een hoop zelf doen om die mooie glans terug te brengen!

Het begint met schoon maken

Om u vloer zo lang mogelijk mooi te houden is het zaak dat u de vloer zo goed mogelijk schoonmaakt. Schoonmaken op de juiste manier vraagt het juiste onderhoud van uw vloer.  Er treedt minder snel slijtage op als u de vloer zo goed mogelijk schoon houdt. En een schonere vloer betekent ook dat uw natuurstenen vloer veel langer blijft glanzen! Vuil als zand en andere kleine deeltjes werken als een soort schuurpapier en schuren als het ware de toplaag van de vloer. Terwijl juist de toplaag zorgt voor de mooie glans op uw vloer! Dit betekent dat u minimaal twee keer in de week de vloer moet stofzuigen. Als er grote hoeveelheden zand of aarde op de vloer liggen, is het aan te raden deze zo snel mogelijk te verwijderen. Dit geldt eveneens voor water. Probeer te voorkomen dat er teveel vocht op uw vloer komt te liggen.

Het juiste materiaal is het halve werk

Naast goed schoonhouden heeft u nog meer mogelijkheden om uw vloer te beschermen tegen bijvoorbeeld vet, olie en/of vocht. Het is zeker verstandig om uw vloer te behandelen met speciale beschermende middelen. Op deze manier krijgen schadelijke stoffen minder kans om uw vloer aan te tasten. Zo blijft de uitstraling van uw natuurstenen vloer langer mooi. Uw specialist in natuurstenen vloeren kan u adviseren over welk middel het beste past bij uw vloer. Er zijn namelijk verschillende producten te koop. Het verkeerde product of verkeerd gebruik kan ook schadelijk zijn voor uw vloer. En dat risico loopt u liever niet!

Dof wordt weer glans

Juist omdat een natuurstenen vloer een duurzame vloer is, doet u er heel lang mee. Dit betekent dat u niet de hele vloer moet vervangen als de door u gekozen uitstraling en glans minder worden. Want uw vloer wordt, ondanks goed schoonmaken en de juiste onderhoudsmiddelen, toch dof na een aantal jaren. Wat kunt u dan doen om uw vloer weer zijn oorspronkelijke glans terug te geven? U kunt gebruik maken van bijenwas. Bijenwas helpt om de vloer weer de glans te geven. Waar u wel heel voorzichtig mee moet zijn, is het gebruik van zure schoonmaakmiddelen. Deze tasten namelijk het natuursteen aan met als gevolg meer doffe plekken. Bent u niet zeker over de schoonmaak en het onderhoud van uw vloer? Of krijgt u het zelf niet goed voor elkaar? Floortec is gespecialiseerd in de renovatie van vloeren en helpt u graag met advies en de juiste behandelingen om uw vloer weer glanzend te krijgen.

Wilt u advies over het onderhoud van uw natuurstenen vloer? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.