Bel direct met Floortec
0800 - 3566783

Als u al langere tijd geniet van een natuurstenen vloer komt u wellicht hier en daar een aantal doffe plekken tegen. Hoewel natuursteen een zeer duurzaam materiaal is, gaat de vloer er in de loop ter tijd anders uitzien. Doffe plekken op natuursteen zijn een consequentie van normaal gebruik van de vloer, bijvoorbeeld het over de vloer lopen met schoenen aan. Gelukkig kunt met een aantal eenvoudige tips uw natuurstenen vloer weer laten glanzen. In dit artikel delen wij 3 tips voor het voorkomen en verwijderen van doffe plekken op natuursteen.

1. Bescherm natuursteen tegen doffe plekken

Als u net een natuurstenen vloer heeft laten leggen glanst deze nog mooi. Als u de glans op uw vloer zo lang mogelijk wilt behouden kunt u de vloer direct beschermen tegen slijtage. Het is belangrijk om een nieuwe vloer te behandelen zodat deze beter beschermd is tegen losliggend vuil (dat werkt als schuurpapier), maar ook tegen vet, olie en vocht. Ook als u al een tijdje geniet van de vloer, kunt u deze tussentijds nog behandelen. Het regelmatig impregneren van de vloer zorgt voor het voorkomen van doffe plekken op natuursteen, maar is ook een goede manier om uw natuurstenen vloer weer te laten glanzen na een periode van intensief gebruik. Vraag bij aanschaf van de vloer aan uw specialist welk middel u het beste kunt gebruiken voor het beschermen van uw natuursteen vloer. Er zijn verscheidende producten op de markt, ieder met unieke eigenschappen die passen bij verschillende soorten natuursteen. Een verkeerd product werkt averechts en kan de vloer juist beschadigen. Vraag daarom altijd welk middel u het beste kunt gebruiken!

2. Een natuurstenen vloer laten glanzen door regelmatig schoonmaken

Een natuursteen vloer schoonmaken is essentieel om de natuursteen zo lang mogelijk mooi te houden. Een schone vloer zorgt voor minder slijtage, doordat bijvoorbeeld losliggend zand niet over de stenen kan schuren. Zand en andere kleine rommel werkt als een soort schuurpapier dat de toplaag van de vloer langzaam laat wegslijten. Juist deze toplaag laat de natuurstenen vloer glanzen. Het is daarom zeer belangrijk om vuil zo snel mogelijk van de vloer te verwijderen. Probeer minimaal tweemaal wekelijks te stofzuigen voor het beste onderhoud van uw vloer. Als u huisdieren in huis heeft is het zaak de vloer extra te stofzuigen en schoon te maken. Probeer losliggend zand en vuil direct te verwijderen als u het ziet liggen. Er zijn speciale schoonmaakmiddelen die u het beste voor een natuurstenen vloer kunt gebruiken. Hiermee kunt u het natuursteen in een handomdraai weer laten glanzen en bovendien op een eenvoudige manier doffe plekken op natuursteen voorkomen. Ook hier geldt: gebruik altijd schoonmaakmiddelen die geschikt zijn voor een natuurstenen vloer. Een schoonmaakmiddel dat niet geschikt is, omdat deze bijvoorbeeld een te hoge zuurgraad heeft, tast de vloer aan en zorgt voor onherstelbare beschadiging. Hierdoor zullen alleen maar meer doffe plekken op het natuursteen ontstaan. Twijfelt u welk schoonmaakmiddel te gebruiken, vraag dan altijd een van onze specialisten om advies.

3. Uw oude vloer weer laten glanzen: doffe plekken op natuursteen verwijderen

Naast het regelmatig schoonmaken en het impregneren van uw natuurstenen vloer vanaf het eerste gebruik, kunt u ook een oudere natuurstenen vloer eenvoudig weer laten glanzen. Ook als u het natuursteen altijd goed hebt onderhouden, ontstaan in de loop der tijd doffe plekken. Zoals al eerder genoemd is dit een resultaat van normaal gebruik van de vloer. Maak u geen zorgen, ook een oude natuurstenen vloer kan er in een mum van tijd weer als nieuw uitzien!

Meer weten over doffe plekken op natuursteen?

Hebt u vragen over het schoonmaken, beschermen of onderhouden van uw natuurstenen vloer? Floortec is gespecialiseerd in natuursteen renovatie en helpt u graag met advies en de juiste behandelingen om uw natuurstenen vloer weer te laten glanzen en doffe plekken te verwijderen. Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder!