Bel direct met Floortec
0800 - 3566783

U heeft een prachtige houten vloer aangeschaft en wilt deze natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. Vroeger was het onderhouden van een dergelijke vloer een energie- en tijdrovende klus. De vloer werd in de was gezet en vervolgens ingewreven met aromatische kruiden. Vandaag de dag verloopt het onderhoud van uw eikenhouten vloer gelukkig heel anders. In dit artikel zetten wij een aantal punten op een rijtje waarmee u eenvoudig uw houten vloer mooi en schoon kunt houden.

Algemeen onderhoud

Een belangrijk punt wanneer het aankomt op het onderhouden van uw vloer is dat u de vloer goed schoon probeert te houden. Veeg de vloer minstens een aantal keren per week en dweil minimaal 1 keer in de week. Op deze manier blijft er minder vuil achter op de vloer. Vuil kan namelijk in de vloer trekken wanneer er veel op gelopen wordt. Dit zorgt ervoor dat uw vloer sneller slijt en sneller lelijk wordt. Daarnaast kunt u gebruik maken van verschillende reinigingsproducten waarmee u vuil eenvoudiger kunt verwijderen. Let bij het aanschaffen van deze producten goed op de soort vloer waar het product geschikt voor is en lees de gebruiksaanwijzing zorgvuldig door. Onjuist gebruik kan schade veroorzaken aan uw vloer.

eiken vloer onderhoud

Aanvullend onderhoud

Naast het basisonderhoud als het vegen en dweilen van uw vloer dient u de vloer ook af en toe grondig te reinigen. Een eiken houten vloer waar veel op gelopen wordt kunt u het beste minimaal 2 keer per jaar behandelen met een daarvoor bestemde onderhoudsolie of was. Een jaarlijkse onderhoudsbeurt voldoet indien uw vloer minder intensief belopen wordt.

Krassen en vlekken

Ondanks uw voorzichtigheid kan het natuurlijk altijd voorkomen dat er vlekken of krassen ontstaan in uw vloer. Deze zijn vaak goed te herstellen met een herstelwas of andere opvulproducten. Om deze krassen en vlekken zoveel mogelijk te voorkomen is het belangrijk om uw meubels te voorzien van viltdoppen of -stroken. Op deze manier schuren de scherpe delen van uw meubilair niet over uw vloer. Zorg er daarnaast voor dat wanneer u de vloer reinigt u hierbij niet te veel water gebruikt. Een teveel aan vocht kan er namelijk voor zorgen dat het vocht in het hout trekt en het hout vervolgens uit gaat zetten of opzwelt. Dit kan schade veroorzaken.

Het onderhoud van uw eiken houten vloer vergt daarmee enige aandacht. Toch is het zeker de moeite waard omdat uw vloer langer meegaat en vele malen langer mooi blijft.

Wilt u liever aanvullend advies over het onderhouden van uw vloer of bent u op zoek naar een professionele partij om het onderhoud van uw vloer te verzorgen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst.