Bel direct met Floortec
0800 - 3566783

2018 is alweer voorbij en een nieuw jaar betekent nieuwe trends. Ook op het gebied van woninginrichting en meer specifiek vloeren, zien we in 2019 weer verrassende ontwikkelingen. Wilt u in 2019 uw huis een nieuwe uitstraling geven of zoekt u een vloer voor uw nieuwe woning? Wij zetten voor u ter inspiratie de belangrijkste vloertrends voor 2019 op een rij!

Visgraat vloeren mogen weer

Visgraat vloeren zijn doorgaans houten vloeren die in een schuin lopend patroon gelegd zijn. Hierdoor ontstaat een patroon dat aan een visgraat doet denken. Tot enige tijd geleden was deze manier van houten vloeren leggen niet erg populair meer. Het was enkel nog te zien in de wat oudere huizen, waar ze ooit waren gelegd door welvarende eigenaren. In 2019 wordt dit type vloer echter weer populair! U mag daarbij bovendien spelen met verschillende kleuren en afwerkingen. Bent u al één van de gelukkige bezitters van een visgraat vloer? Dan kun u natuurlijk ook gewoon uw bestaande houten vloer opknappen.

Pvc-vloeren worden nóg populairder

Steeds meer mensen kiezen voor een pvc-vloer en ook in 2019 zet deze trend zich voort. Dankzij enorme kwaliteitsverbeteringen worden deze vloeren, in tegenstelling tot vroeger, allang niet meer gezien als nep of goedkoop. Pvc-vloeren zijn juist nagenoeg onderhoudsvrij, comfortabel en gaan vaak een leven lang mee. Zelfs wanneer u vloerverwarming wilt aanleggen, kan dit prima in combinatie met deze vloer. Bovendien kunt u kiezen uit ontzettend veel designs en hebben de meeste pvc-vloeren tegenwoordig een hoogwaardige uitstraling. Doordat de vloer verkrijgbaar is in verschillende prijsklassen, is hij geschikt voor elk budget. Niet gek dus dat deze vloer ook in 2019 ontzettend populair zal zijn!

Kies voor duurzame vloeren

Er wordt door bedrijven steeds meer aandacht gegeven aan duurzaamheid en ook de vraag onder consumenten naar duurzame producten stijgt. Deze trend zien we ook ten aanzien van vloeren. In 2019 worden duurzame vloeren daarom steeds meer de norm. Om te bepalen hoe groot de impact van uw vloer is op het milieu, kunt u op een aantal zaken letten. Is de vloer bijvoorbeeld gemaakt van gerecycled materiaal? Vergt de vloer weinig onderhoud en heeft hij een lange levensduur? Dan kunt u spreken van een meer duurzame vloer. Wanneer u voor een houten vloer kiest, kunt u tevens kijken naar de herkomst van het hout. Kies bij voorkeur voor duurzaam en ecologisch vervaardigde houten vloeren.

Bent u op zoek naar een passende nieuwe vloer en wilt u graag deskundig advies? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!