Bel direct met Floortec
0800 - 3566783

Misschien staat er voor u het aankomende jaar een verhuizing of verbouwing op de planning, of wellicht wilt u uw huis gewoon een nieuw gezicht geven. De vloer die u kiest bepaalt voor een groot gedeelte de sfeer in huis. Met een vloer kunt u uw huis een persoonlijke touch geven en heel duidelijk een bepaalde stijl neerzetten zoals een landelijke, moderne of juist een speelse uitstraling. In dit artikel delen we de meest populaire trends in vloeren van 2022 en geven we u wat verrassende inspiratie. 

1.    De visgraatvloer blijft trendy

Hoewel we de visgraatvloer enkele jaren geleden alleen tegenkwamen in oude huizen, is het tegenwoordig een zeer populaire vloer die niet alleen in oudere woningen te vinden is, maar die ook moderne, zelfs industriële woningen prachtig complementeert. Het patroon dateert uit de 16e en 17e eeuw, toen het al in chique landhuizen werd gelegd. Een tijdloze vloer dus, die het goed doet in klassieke interieurs maar die ook prachtig combineert met trends van nu, zoals moderne accenten, stalen deurkozijnen en grof geweven vloerkleden.

2.    Duurzame materialen en natuurlijke tinten

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker, zo ook in ons dagelijkse leven. We proberen bewuster te leven en beter te zorgen voor onze aarde en het milieu. Een vloer van duurzaam materiaal is dan ook de nieuwste vloeren trenddie perfect in lijn ligt met deze leefstijl. Denk aan hardhouten vloeren die jaren meegaan of een verrassend materiaal als bamboe, dat enorm duurzaam en sterk is. Uiteraard legt u deze vloer in zijn natuurlijke kleur, zo zorgt u voor kalmte en een rustige sfeer in huis. Combineer de vloer met andere natuurlijke tinten en organische vormen, geïnspireerd op de natuur. Nog duurzamer is het natuurlijk wanneer u kiest voor een parketrenovatie. Zo hergebruikt u uw huidige vloer maar kunt u hem nog steeds aanpassen aan uw nieuwe wensen omtrent kleur en afwerking.

3.    Pvc-vloeren

Hoewel pvc lange tijd een minder duurzame keuze was voor een vloer, komt daar verandering in. Vandaar ook dat we deze vloer trend in 2022 veel terug zullen zien. De ontwikkeling van duurzame pvc-vloeren gaat als een speer, waarbij de vloer steeds beter geproduceerd kan worden en er gekozen wordt voor duurzame, kwalitatief goede materialen. De vloer gaat jaren mee en heeft zeer weinig onderhoud nodig – wat het ook een duurzame keuze maakt. De mogelijkheden van een pvc-vloer zijn eindeloos. U kunt variëren in kleur, het patroon en zelfs de look van het materiaal.

4.    Gietvloer

Een gietvloer is een naadloze en kunststof vloer, die gegoten wordt op een ondervloer. De gietvloer wordt afgewerkt met een speciale lak of coating. Het is een vloer die prachtig staat in een modern en strak interieur, die makkelijk schoon te houden is en die je huis écht een uniek element geeft. Hij is wel gevoelig voor krassen en stoten, dus wanneer er kleine koters in huis rondlopen is het misschien nog geen goed idee.

Denkt u na over een nieuwe vloer voor in huis, en kunt u hierbij nog wat advies gebruiken? Bij elke vloerspecialistbij Floortec voorziet je graag vrijblijvend van advies. U kunt altijd contact met ons opnemen voor meer informatie.