Bel direct met Floortec
0800 - 3566783

Een landelijk interieur straalt de rust en sfeer uit van het platteland. Om die sfeer te creëren stemt u kleurgebruik, materialen en meubels feilloos op elkaar af. Een robuuste landelijke eettafel met comfortabele stoelen, een authentieke stoere kast en natuurlijke materialen en kleuren maken uw inrichting af. Maar welke vloeren passen nou goed bij een landelijk interieur? Wij laten het u zien.

 

1. Een natuursteen vloer

 

Natuursteen vloeren roepen bij uitstek dat landelijke gevoel op. Met name de meer robuuste, stoere vloeren die een matte uitstraling hebben zoals leisteen, kalksteen of een matte marmeren vloer. Denk aan vloeren die rechtreeks uit een oud klooster of kasteel lijken te komen. Door deze natuurstenen vloeren op een bepaalde manier te bewerken ontstaat een prachtige landelijke matte look. Natuurlijk wilt u uw natuurstenen vloer zo mooi mogelijk houden. Een natuursteen vloer reinigen is een specialistische activiteit waar u het beste een expert voor kunt inschakelen. Wist u bijvoorbeeld dat u bij kalkhoudende vloeren absoluut geen zure reinigingsmiddelen mag gebruiken? Behandel uw vloer ook nooit met een combinatie van reinigingsartikelen, omdat onverwachte chemische reacties uw vloer kunnen aantasten.

Een natuurstenen vloer

Bron: Pinterest

2. Een vloer van hout

 

Een stoere houten vloer met knoesten en oneffenheden past ook uitstekend in een landelijk interieur. Zeker als u extra brede planken gebruikt. Kies bijvoorbeeld voor klassiek parket of kwalitatief hoogwaardig laminaat. Een vergrijsde kleur of een houten vloer met een onbewerkte natuurlijke uitstraling past het beste in een landelijke stijl. Laat uw meubels en accessoires aansluiten bij de houttint of ga juist voor een spannend contrast, bijvoorbeeld met een donkere vloer en lichte meubels. Gaat u zelf de houten vloer leggen? Leg de planken dan bij voorkeur in het verlengde van het grootste raam. Het licht valt dan evenredig met de naden zodat ze minder opvallen. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om het leggen van de vloer uit te besteden. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

een houten vloer

Bron: Welke

3. Praktisch PVC

 

Een PVC vloer is waarschijnlijk niet het eerste waar u aan denkt bij een landelijk interieur. Toch is een PVC vloer ook uitstekend te combineren met een landelijke inrichting. Dat komt door het ruime aanbod aan natuurgetrouwe dessins, kleuren en structuren waarmee u eenvoudig de warme uitstraling van een houten of natuursteen vloer creëert. Bijkomend voordeel is, dat PVC vloeren erg duurzaam en makkelijk te onderhouden zijn. Bovendien voelt PVC een stuk minder hard en koud aan dan bijvoorbeeld tegels.

een PVC vloer

Bron: Pinterest

Wilt u na het lezen van dit artikel meer weten over vloeren die passen bij een landelijk interieur? Of heeft u vragen over het laten leggen of onderhouden van uw vloer? Neem gerust contact met ons op.