Bel direct met Floortec
0800 - 3566783

Wanneer u van plan bent een nieuwe vloer te leggen met daaronder vloerverwarming, kunt u onder andere kiezen voor een beton- of gietvloer, laminaat of tapijt, of een houten of natuurstenen vloer. Maar vloerverwarming gaat ook uitstekend samen met polyvinylchloride, meestal afgekort tot PVC. Deze kunststof neemt namelijk de temperatuur van de vloerverwarming aan en geleidt de warmte optimaal – in tegenstelling tot parket of laminaat, die eerder isolerend werken. Bovendien kan PVC veel hebben en is het gemakkelijk in onderhoud. In deze blog leest u over alle voordelen van een PVC vloer, op een rij gezet door de vloerspecialist.

Optimale warmtegeleiding

Een PVC vloer en vloerverwarming is een ideale combinatie, want er is geen ander vloermateriaal zo warmtegeleidend als PVC. Door deze goede geleiding gaat er weinig energie verloren, wat een optimaal rendement oplevert. Vaak is vloerverwarming zelfs al genoeg en heeft u in huis geen andere verwarmingsbronnen meer nodig. Dat is goed voor het milieu én uw portemonnee.

Eenvoudig in onderhoud

Een PVC-vloer is zeer gemakkelijk te onderhouden. U kunt het best regelmatig stofzuigen om loszittend vuil weg te halen en zo krassen op de vloer te voorkomen. Strepen en hardnekkiger vuil verwijdert u middels een dweilbeurt met het juiste onderhoudsmiddel. Gebruik in elk geval geen polish, was of zeep, omdat deze producten een vettige laag op uw vloer achterlaten.

Beschikbaar in verschillende stijlen
Op uw vloerverwarming kunt u PVC in verschillende uitvoeringen (kleuren, patronen en materiaalimitaties) leggen, van een vloer met betonlook tot een vloer met ‘houten’ visgraatmotief. Het decoratielaagje dat op PVC-vloeren zit, is vaak van een hogere resolutie dan dat van laminaat, waardoor een PVC-vloer een natuurlijke uitstraling heeft en niet van echt te onderscheiden is.

Een slijtvast materiaal

De kunststof vloeren bestaan uit meerdere lagen polyvinylchloride en zijn afgewerkt met een bovenlaag uit polyurethaan (PU). Deze toplaag is erg slijtvast, dus zeer geschikt voor intensief gebruik. Daarnaast is de vloer vochtbestendig, wat betekent dat hij zelfs in uw badkamer gelegd kan worden.

Let op

Vloeren van PVC worden zacht bij zeer hoge temperaturen van boven de 60°C of bij langdurige blootstelling aan zonlicht. In een serre die regelmatig vol in het zonlicht ligt, is een PVC-vloer wellicht niet de beste keuze. De planken van een PVC-klikvloer kunnen als gevolg van de hitte omhoogkomen. Ook is een elektrische vloerverwarming niet altijd geschikt in combinatie met PVC.

Wilt u meer weten over onze PVC-vloeren? Neem dan gerust contact met ons op. Wij beantwoorden graag al uw vragen.