Bel direct met Floortec
0800 - 3566783

Met het aanleggen van een parketvloer kiest u voor duurzaamheid en warmte. Uw houten parket heeft minimaal één keer per jaar klein onderhoud nodig. Parket onderhoud bestaat uit een behandeling met een olie, was of wax. Uw vloer ziet er dan weer als nieuw uit. Is een parketvloer iets voor u, maar ligt er al een andere vloer in uw woning? Uw oude vloer hoeft niet altijd verwijderd te worden voor het aanleggen van parket. Misschien is het zelfs mogelijk om het nieuwe parket over de huidige vloer heen te leggen. In dit artikel leest u meer over de mogelijkheden voor het aanleggen van parket over een bestaande vloer.

Kan ik parket over een bestaande vloer leggen?

Een parketvloer is een mooie oplossing in huis. Voor het aanleggen van parket is relatief weinig tijd nodig. Zeker als u het aanleggen van de vloer over laat aan een professional, kan dit al binnen een dag geregeld zijn. Echter, voor er begonnen kan worden met het aanleggen van parket is de nodige voorbereiding nodig. Niet alle vloeren zijn geschikt om het parket direct overheen te leggen. Is uw bestaande vloer een tegelvloer of houten vloer? Dan kunt u op uw bestaande vloer heel gemakkelijk een ondervloer laten leggen als basis voor de nieuwe parketvloer. Als uw huidige vloer bestaat uit vloerbedekking, dan raden wij aan de vloerbedekking voor het plaatsen van de ondervloer eerst in zijn geheel te verwijderen.

Een ondervloer als solide basis

Voor het leggen van een nieuwe parketvloer is het dus niet altijd nodig om de oude vloer eerst te verwijderen. Als u het parket over een bestaande vloer heen wilt leggen, moet wel altijd een ondervloer geplaatst worden. De ondervloer zorgt ervoor dat de oude vloer gelijk wordt gemaakt en zo een stabiele basis vormt voor het nieuwe parket. Dit is nodig omdat bij het leggen van parket de houten delen als het ware in elkaar worden geklikt. Bij een ongelijke vloer zullen de delen bij gebruik eenvoudiger uit elkaar kunnen klikken of kunnen, door ongelijkheden in de bestaande vloer, ook onregelmatigheden in de nieuwe parketvloer ontstaan. Naast een stabiele basis, zorgt een ondervloer ook voor een goede isolatie. Dit is essentieel als u kiest voor een houten parketvloer.

Wilt u een nieuwe parketvloer aanleggen of kunnen wij u wellicht helpen om uw huidige parketvloer te repareren? Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.