Bel direct met Floortec
0800 - 3566783

Een nieuwe vloer uitzoeken lastig? Welnee! Hoewel het in eerste instantie schrikken kan zijn van alle verschillende mogelijkheden, zorgen die er juist voor dat de vloer in uw huis straks perfect past bij de rest van uw interieur. Alles is mogelijk, ook uw droomhuis. De vloer die u daarin legt, is sfeerbepalend. Maar welke vloer moet u nu kiezen, wanneer er zoveel opties zijn? Vloerspecialist Floortec helpt u bij het maken van de juiste keuze met de tips in dit artikel.

1.    Verschillende ruimtes in huis

Iedere ruimte van uw huis is anders. Ze dienen allen een ander doel, worden met een bepaalde frequentie gebruikt en kennen misschien zelfs een andere sfeer. Bedenk u dus goed om welke ruimte het gaat. Een vloer kiezen voor de woonkamer vraagt om andere overwegingen dan een vloer kiezen voor de keuken. Vloeren in de slaapkamer zijn idealiter geluiddempend en warm onder de voeten. U kunt een pvc-vloer kiezen, of denken aan vinyl of tapijt. De badkamer is een vochtige ruimte, waarbij u hout en parket het beste kunt vermijden. Zo vraagt iedere ruimte in uw huis eigenlijk om een ander soort vloer.

2.    Het gebruik van de vloer

Wanneer u een groot gezin hebt met nog jonge kinderen, of bijvoorbeeld de eigenaar van huisdieren als katten of honden bent, dan wordt de vloer intensiever gebruikt dan wanneer u alleen zou wonen. Spelende kinderen en huisdieren kunnen veel effect hebben op uw vloer, en het is verstandig om in zo’n geval te kiezen voor een kwalitatieve vloer die veel aan kan. Laminaat- of pvc-vloeren kunnen dan een juiste keuze zijn: beide materialen kunnen tegen een stootje en zijn in een handomdraai schoon te maken.

3.    Ruimtelijk effect

Een vloer kan uw huis volledig transformeren. Maak gebruik van dit effect! Een lichte vloer laat een ruimte optisch groter lijken, zeker in combinatie met lichte muren. Lichte vloeren weerkaatsen daarnaast zonlicht, dus als u een donker huis hebt is een lichte vloer een uitstekende keuze. Donkere kleuren kunnen een ruimte juist knusser en gezelliger maken. Ook de manier van vloer leggen heeft een optisch effect. Legt u een vloer in de breedte, dan lijkt een smalle en lange woonkamer ineens breder te zijn.

4.    Wel of geen vloerverwarming?

Gaat u een vloer kiezen voor nieuwbouw? Dan hebt u wellicht de optie om te kiezen voor vloerverwarming. Misschien had u zelf nog niet aan de optie voor vloerverwarming gedacht, maar bent u wel geïnteresseerd. Als u samen met een nieuwe vloer vloerverwarming wilt laten leggen, moet u een vloer kiezen die hiervoor geschikt is. Floortec kan u hierover uitstekend informeren.

Wilt u graag meer informatie over de mogelijkheden van een nieuwe vloer in uw huis, of bent u op zoek naar advies over de vloer die het best in uw interieur past? Wij helpen u graag met het juiste advies. U mag altijd contact met ons opnemen voor meer informatie.