Bel direct met Floortec
0800 - 3566783

Marmer, basalt, travertin… Dat zijn slechts enkele voorbeelden van natuurstenen vloeren. Het is normaal dat zo’n vloer er na verloop van tijd dof uit gaat zien. Intensief gebruik van de natuurstenen vloer maakt dat de vloer ook kleine krasjes oploopt of dat er hoogteverschillen en beschadigingen ontstaan. Gelukkig zijn daar oplossingen voor! U kunt uw natuurstenen vloer laten slijpen of polijsten. Wat is eigenlijk het verschil?

Natuursteen slijpen

Is uw vloer erg beschadigd? Zijn er grotere hoogteverschillen? Dan is natuursteen slijpen de beste oplossing. Met behulp van een slijpmachine kan een vloer van natuursteen namelijk weer helemaal gladgeslepen worden. Zo’n slijpmachine bevat diamantsegmenten. Het gewicht van de slijpmachine gecombineerd met de druk ervan, maakt dat de machine – met behulp van een laagje water én een vaste hand – een laagje van de natuurstenen vloer slijpt. Dankzij het laagje water, komt er bij deze behandeling nagenoeg geen stof vrij. Het laagje natuursteen dat weggeslepen wordt, varieert in dikte en is afhankelijk van de hoogteverschillen en beschadigingen aan de vloer en het gewenste resultaat.

Omdat de natuurstenen vloer na het slijpen ultra-mat is, dient de vloer nog afgewerkt te worden. Door de vloer vervolgens te polijsten, wordt de glans ervan hersteld en krijgt de natuurstenen vloer weer een vernieuwde uitstraling. Naast polijsten kan de vloer ook geïmpregneerd of gekristalliseerd worden.

Natuursteen polijsten

Is uw natuurstenen vloer er na verloop van tijd dof uit gaan zien? Geen zorgen, dat is normaal. Ook kunnen en er kleine krasjes en looppaden ontstaan zijn. Irriteert u zich daaraan? Dan is natuursteen polijsten een verstandige keuze. Met deze techniek heeft uw vloer snel weer haar oude glans terug. Er bestaan 3 soorten glans:

  1. Hoogglans: zorgt voor een stralend en spiegelend oppervlakte;
  2. Zijdeglans: is minder stralend dan hoogglans en zorgt voor meer diepte;
  3. Matglans (of gezoet): is de minst stralende variant.

Het polijsten van de natuurstenen vloer gebeurt in 3 verschillende fasen. In de eerste fase wordt de vloer met behulp van een grove diamant pad licht geschuurd. De structuur van de natuursteen wordt geopend en kleine krasjes worden verwijderd. Na fase 1 is de natuursteen zeer kwetsbaar en mat. In fase 2 wordt ervoor gezorgd dat deze weer aansterkt. De structuur van de natuursteen wordt gesloten en de eerste glans komt terug. Het daadwerkelijk polijsten van de natuurstenen vloer vindt in fase 3 plaats. Waar voor het schuren een grove diamant pad wordt gebruikt, wordt voor het polijsten een fijne diamant pad ingezet met een glanzende vloer als eindresultaat.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw vloer? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij komen graag een keer bij u langs om u te adviseren!