Bel direct met Floortec
0800 - 3566783

Is het tijd voor een nieuwe vloer in huis, of vindt u het gewoon leuk om te fantaseren over uw droomwoning? Mooie houten vloeren zijn een prachtig visitekaartje in uw woonhuis. Wanneer u kiest voor een houten vloer zijn er eindeloos veel opties. In dit artikel delen we 5 voorbeelden waarin we laten zien hoe veelzijdig een mooie houten vloer kan zijn. Kijkt u mee?

De visgraat vloer

De mooie visgraat vloer is een klassieker onder de houten vloeren. In dit voorbeeld is het klassieke legpatroon gelegd met een mooie, lichte houtsoort. Dat contrasteert prachtig met de donkergroene keuken. Vloer en keuken komen beide goed tot hun recht. Het visgraatpatroon past prachtig in moderne interieurs maar doet het ook goed in een klassiekere woning.

Mooie houten visgraat vloer

De Hongaarse punt

Wauw! De Hongaarse punt is een van de meest recente trends als het gaat om woninginrichting en houten vloeren. Wij begrijpen wel waarom. De Hongaarse punt is een patroon om je houten vloer in te leggen. Het is een prachtige variatie op de klassieke visgraatvloer die we al zo goed kennen. Hij werkt goed met brede, lange stroken maar is ook geschikt voor kleinere stroken.

Mooie houten vloer: Hongaarse punt

Klassieke, donkere parketvloer

Een donkere parketvloer zal nooit uit de tijd raken. In dit voorbeeld zijn grote stroken gebruikt die in een recht patroon zijn gelegd – een zeer klassieke manier om uw houten vloer te laten leggen. Het donkere parket contrasteert prachtig bij lichtere kleuren op de muren, maar kan ook chique staan wanneer u voor een donkerdere kleur kiest. Bent u al in het bezit van zo’n mooie vloer maar denkt u erover om hem in te ruilen voor een nieuw exemplaar? Dan kunt u ook eens overwegen om uw parketvloer te renoveren. Een ideale manier om uw oude vloer nieuw leven in te blazen!

Mooie donkere houten vloer

Mooie houten vloeren in de badkamer

Het wordt vaak niet gezien als optie, maar een houten vloer kan ook prachtig zijn in de badkamer. Tegenwoordig zijn er tal van opties om ervoor te zorgen dat uw houten vloer ook in de badkamer mooi en duurzaam blijft. In dit voorbeeld is er een klassieke houten vloer gelegd in een horizontaal strokenpatroon. Het combineert prachtig met de lichte elementen en de warme toon van de gouden kranen.

Mooie houten vloeren in de badkamer

Kies voor een verrassend patroon

Als het gaat om andere patronen in dan simpel horizontaal of verticaal gelegd, denken we vaak al gauw aan een visgraatvloer of variatie daarop, zoals de Hongaarse punt. Maar er zijn zoveel meer mogelijkheden! Wat dacht u ervan om horizontale stroken telkens af te wisselen met verticale stroken. U kunt ook denken aan meer ingewikkelde patronen waarmee prachtige vloeren kunnen worden gelegd.

Bent u geïnteresseerd in het laten leggen van een mooie houten vloer? Neem dan vooral contact met ons op! Wij helpen u graag bij het maken van de keuze en het leggen van de vloer.