Bel direct met Floortec
0800 - 3566783

Wanneer het de hoogste tijd is voor een nieuwe vloer en u erover uit bent dat het een laminaatvloer moet worden, is het fijn om goed voorbereid te zijn op wat u kunt verwachten. In dit artikel geven we u een aantal tips voor het laten leggen van een laminaatvloer.

De belangrijkste voorwaarden

Wanneer u iemand inhuurt om laminaat te komen leggen, is het belangrijk om de vloer aan bepaalde voorwaarden te laten voldoen. Zo moet het laminaat minimaal 24 tot 48 uur acclimatiseren in de ruimte waar de vloer gelegd gaat worden.

Afhankelijk van wat u afspreekt is het gebruikelijk om de pakken laminaat in de verpakking, gestapeld klaar te leggen. In de ruimte waar het laminaat gelegd gaat worden, is een temperatuur gewenst van 18 tot 20 graden Celsius. Let op dat de ruimte niet te vochtig is! Dat kan problemen geven voor de vloer.

Besteed daarnaast aandacht aan de volgende punten:

  • Zorg dat alle ruimtes waarin de laminaatvloer komt te liggen droog, schoon en leeg zijn.
  • Let erop dat eventuele oneffenheden in de ondergrond vooraf zijn weggewerkt en wacht hier niet mee tot het laatste moment.
  • In het geval van nieuwbouwhuizen is het belangrijk om de ruimte(s) goed te ventileren en verwarmen, dit om vochtproblemen te voorkomen.
  • Als u naast het laminaat voor de afwerking gekozen heeft voor hoge plinten, is het noodzakelijk dat alle bestaande plinten vooraf verwijderd zijn.

laminaat leggen

Huisbezoek van een professional

Als u zelf nooit eerder te maken heeft gehad met een verbouwing of renovatie, kan het lastig te beoordelen zijn aan welke zaken precies aandacht moet worden besteed. Het is daarom aan te raden om een professional langs te laten komen om de ruimte te bekijken waar de laminaatvloer gelegd moet worden.

Hij of zij kan alles voor u opmeten en de ruimte grondig inspecteren om te bepalen of deze geschikt is voor het leggen van laminaat. Een professional weet precies waar de vloer aan moet voldoen en wat er eventueel nog moet gebeuren om een optimaal resultaat te bereiken.

Een juiste ondervloer

Net als bij iedere andere vloer is ook bij een laminaatvloer een ondervloer erg belangrijk voor het eindresultaat. Om te weten of uw ondervloer geschikt is, dient u ter beoordeling op de volgende zaken te letten:

  • Vochtdichtheid: een goede ondervloer verlengt de levensduur van uw laminaatvloer. De ondervloer moet vochtwerend zijn, zodat er geen vocht in het laminaat trekt.
  • Isolatie: door een goed geïsoleerde ondervloer kan warmte langer worden vastgehouden. Dat scheelt uiteindelijk in de energiekosten.
  • Geluidsdemping: tegenwoordig moeten vloeren aan steeds meer eisen voldoen. Zo moet er bijvoorbeeld in flatwoningen een dempende ondervloer aanwezig zijn om geluidsoverlast tegen te gaan.

Wilt u meer informatie over het laten leggen van een laminaatvloer, neem dan contact met ons op via de website of bel gratis naar 0800-3566783.