Bel direct met Floortec
0800 - 3566783

Zuinig zijn op uw PVC-vloer is belangrijk, want het is immers een van de pronkstukken in uw huis en het eerste dat bezoekers zien wanneer ze binnenkomen. Het kan zijn dat er een kras op uw PVC-vloer terecht komt. Hoe deze erin komt is vaak de vraag. Het belangrijkste is: krijgt u hem er weer uit? Met deze tips is de kans groot van wel. In dit artikel leggen wij u uit hoe u krassen van uw PVC-vloer kunt verwijderen.

Een PVC-vloer is een relatief goede vloer

PVC-vloeren zijn voor velen een onderhoudsvriendelijke vloer in huis. Het materiaal is tegenwoordig nauwelijks meer van echt hout te onderscheiden en net als veel andere vloeren geschikt voor vloerverwarming. Daarnaast zijn ze ook geluiddempend en hiermee een aantrekkelijke keuze. Het kan echter wel voorkomen dat er een kras ontstaat. Door stoelpoten, bijvoorbeeld, of de wieltjes van een rolkoffer of bureaustoel. U hoeft dan niet bang te zijn dat de gehele vloer vervangen moet worden. Met de onderstaande tips komt u vaak al een heel eind in het verwijderen van de krassen op een PVC vloer.

1. Gebruik een reparatieset

U kunt de kras repareren in de oorspronkelijke kleur van de vloer met speciale reparatiesets. Deze sets zijn bestemd voor PVC-vloeren en bevatten alle benodigdheden om de kras bij te werken. U kunt de kras bijwerken met een van de speciale stukken was (die vaak in verschillende kleuren worden meegeleverd) of een combinatie van twee kleuren was, die alle kleuren kunnen dekken. Op deze manier wordt de kras gevuld en ziet u er bijna niets meer van.

2. Verwissel een strook of paneel

U kunt er ook voor kiezen om, als de kras erg diep is en hij slechts een strook of paneel beslaat, dit stuk van de vloer te verwijderen en te vervangen met een nieuwe strook of paneel. Een PVC-vloer met kliksysteem is vrij gemakkelijk los te halen. Is de PVC-vloer verlijmd aan de ondergrond, dan is dit wat lastiger. U kunt dan de dealer bij wie u de vloer hebt aangeschaft vragen om hulp bij het losmaken en vervangen van een paneel of strook.

Krassen op PVC vloer verwijderen: voorkomen is beter dan genezen

Uiteindelijk is het natuurlijk het belangrijkste om zuinig te zijn op de PVC-vloer waardoor er minder krassen op komen. Dit kunt u doen door bijvoorbeeld antikrasviltjes te plakken onder alle stoel- en tafelpoten. Wij geven u graag advies op maat als het gaat om uw vloer.

Wilt u bijvoorbeeld graag uitleg over het correcte gebruik van een reparatieset voor het mooiste resultaat? Neem dan vooral contact met ons op voor meer informatie.