Bel direct met Floortec
0800 - 3566783

Bij het uitzoeken van een nieuwe vloer let u niet alleen op de stijl en uitstraling, maar ook op de praktische eigenschappen van een vloer. Niet iedere vloer is geschikt voor ieder huishouden en iedere kamer. Een krasbestendige en makkelijk te onderhouden vloer is bijvoorbeeld ideaal in een druk gezin, in een ruimte waar de vloer het zwaar te verduren heeft of voor zakelijke toepassingen. Maar aan wat voor een type vloer moet u aan denken bij een krasbestendige vloer? Wij geven u vier inspirerende voorbeelden van krasbestendige en slijtvaste vloeren.

De tegelvloer als krasbestendige vloer

Er is gigantisch veel keuze op het gebied van tegelvloeren en de ene tegelvloer is de ander niet. Zo staat een natuurstenen vloer erg stijlvol, maar is dit niet de meest krasbestendige tegel. De keramische tegel is over het algemeen een stuk harder en dus krasbestendiger dan natuursteen. Ook binnen de natuurstenen tegens is er veel onderscheid te maken. Dit heeft onder andere te maken met het materiaal, de afwerking en het onderhoud van natuursteen. Een granieten vloer is zeer kras- en slijtbestendig, terwijl een hardstenen vloer juist veel zachter dan structuur is – al laat de naam anders vermoeden. Deze vloer zal dan ook eerder krassen vertonen en meer natuursteen onderhoud vergen. In sommige gevallen is dit juist een deel van de charme van een tegelvloer, dus het hangt ook samen met uw persoonlijke wensen of deze vloer bij u past. Een robuuste vloer met een geleefde uitstraling kan uitstekend tot zijn recht komen in een stoer en landelijk interieur.

Slijtvaste vloer van PVC

Vraagt u zich af: is een PVC vloer krasbestendig? PVC vloeren van hoge kwaliteit kunnen tegen een stootje en zijn zeer duurzaam. PVC vloeren vindt u in duizenden kantoren, showrooms en bedrijfspanden, maar dit type slijtvaste vloer wordt ook steeds populairder voor in huis. De PVC vloer is geschikt voor iedere ruimte, zoals de woonkamer en slaapkamer, maar ook de badkamer en de keuken. Deze vloer kan namelijk uitstekend tegen water en vocht. Laat u vooraf wel altijd deskundig adviseren en vergelijk verschillende vloeren van PVC om een teleurstelling te voorkomen. Alleen PVC vloeren van hoge kwaliteit blijven jarenlang mooi.

Krasbestendig laminaat

Laminaat is er in verschillende kwaliteitsklassen. Als u op zoek bent naar duurzaam en krasbestendig laminaat is het verstandig om u goed in te lezen. Een vloerspecialist kan u adviseren over de kwaliteitsklasse die het meest geschikt is voor uw persoonlijke situatie. Laminaat uit de hogere kwaliteitsklassen is dikker en daardoor beter bestand tegen slijtage. Bij normaal gebruik gaat de krasbestendige laminaatvloer tot wel 20 jaar mee. Krasbestendig is wel iets anders dan krasvrij, dus houd zand en vuil zoveel mogelijk buiten de deur en plaats vilten beschermdopjes onder uw meubels om de vloer zo lang mogelijk mooi te houden.

Gietvloer krasbestendig

De gietvloer valt in de categorie harde vloerbedekkingen en wordt laagje voor laagje aangebracht. De bovenste lagen van de gietvloer zijn flexibel en daardoor kan er enige krasvorming ontstaan. Wel kunt u makkelijk een aantal voorzorgsmaatregelen nemen om krassen te voorkomen, zoals viltjes onder de meubels, en helpt het om uw gietvloer goed te onderhouden. De meest krasbestendige gietvloer is de troffelvloer. Deze naadloze vloer bestaat uit fijne grind- of kwartskorrels die worden samengebonden door epoxyhars en is zeer sterk en krasbestendig. Dit type vloer ziet u vaak in de horeca, industrie en ziekenhuizen maar past ook uitstekend thuis in de badkamer of een industrieel interieur.

Meer weten over krasbestendige en slijtvaste vloeren?

Voor welke krasbestendige vloer u kiest, is afhankelijk van diverse factoren, waardoor het vaak prettig is om advies van een vloerspecialist in te schakelen. Bent u op zoek naar een krasbestendige en slijtvaste vloer voor uw woning en kunt u een deskundig advies gebruiken of heeft u nog vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder.