Bel direct met Floortec
0800 - 3566783

Als u op zoek gaat naar een nieuwe vloer, dan let u niet alleen op de stijl en uitstraling maar ook op de praktische eigenschappen van de vloer. Niet iedere vloer is immers geschikt voor iedere kamer en ieder huishouden. In een druk gezin, voor zakelijke toepassingen of in een ruimte waar de vloer het vaak zwaar te verduren heeft, is het belangrijk dat de vloer krasbestendig en makkelijk te onderhouden is. Waar u dan aan moet denken? Wij geven vier voorbeelden van krasbestendige vloeren.

1. Een tegelvloer

Laten we om te beginnen vooropstellen dat de ene tegelvloer de andere niet is en dat er op dit gebied ontzettend veel keuze is. Zo is een keramische tegel over het algemeen veel harder, en dus krasbestendiger, dan natuursteen. Toch is er ook qua natuurstenen tegels nog veel onderscheid te maken. Dat onderscheid heeft te maken met het materiaal, de afwerking en het onderhoud van natuursteen. Zo is een granieten vloer zeer kras- en slijtbestendig, terwijl bijvoorbeeld hardsteen – anders dan de naam doet vermoeden – veel zachter van structuur is. Deze vloer zal dus veel eerder krassen vertonen en meer onderhoud vergen. In sommige gevallen is dat echter ook een deel van de charme van een tegelvloer. Een robuuste vloer, die er geleefd uitziet kan in een landelijk en stoer interieur perfect tot zijn recht komen.

2. Slijtvast kunststof: PVC vloer

Goede kwaliteit PVC vloeren zijn duurzaam en kunnen tegen een stootje. Duizenden kantoren, showrooms en bedrijfspanden zijn voorzien van PVC vloeren en nu vindt deze vloer ook steeds vaker zijn weg naar de Nederlandse huiskamer. En niet alleen in de woonkamer is dit een ideale vloer, want doordat de vloer goed tegen water en vocht kan, is een PVC vloer ook zeer geschikt voor de keuken of badkamer. Laat u daarbij wel altijd goed adviseren en schaf uw vloer niet bij de eerste de beste aanbieder aan, want dan kunt u nog wel eens teleurgesteld worden. Een goede kwaliteit PVC vloer blijft echter jaren mooi.

3. Krasbestendig laminaat

Laminaat is er in verschillende kwaliteitsklassen. Lees u daarom goed in als u op zoek bent naar duurzaam en krasbestendig laminaat. Een vloerspecialist kan u bovendien precies vertellen welke kwaliteitsklasse in uw situatie het meest geschikt is. Laminaat uit de hogere kwaliteitsklassen is dikker en beter bestand tegen slijtage. Dit soort laminaat gaat bij normaal gebruik tot wel 20 jaar mee. Let er echter wel op dat krasbestendig iets anders is dan krasvrij. Houd zand en vuil daarom zoveel mogelijk buiten de deur en plaats vilten beschermdopjes onder uw meubels.

4. Troffelvloer

Een troffelvloer of mortelvloer is een industriële vloer die zeer sterk en krasbestendig is. Deze naadloze vloer bestaat uit fijne kwarts- of grindkorrels die door epoxyhars worden samengebonden. Dit type vloer wordt veel gebruikt in gelegenheden waar het belangrijk is dat de vloer bestand is tegen vloeistoffen, krasbestendig is en goed schoongehouden kan worden. Denk bijvoorbeeld aan de horeca, industrie en ziekenhuizen. Maar ook in uw badkamer of in een industrieel interieur past een troffelvloer goed, doordat de vloer in vrijwel iedere gewenste kleurencombinatie beschikbaar is.

Bent u op zoek naar een krasbestendige vloer voor uw woning en kunt u wel wat advies gebruiken? Of heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder.