Bel direct met Floortec
0800 - 3566783

Een natuurstenen vloer is eenvoudig in onderhoud. Maar eenvoudig wil niet zeggen dat onderhoud niet nodig is. Ook een marmeren vloer kan verkleuren of dof worden onder invloed van vuil, schoonmaakmiddelen of licht. De door u zo zorgvuldig uitgekozen vloer heeft niet meer de uitstraling waar u destijds voor koos. Impregneren kan er voor zorgen dat uw vloer mooi blijft of weer mooi wordt.

Wat is impregneren?

Marmer is een poreuze natuursteensoort. Dit betekent dat vloeistoffen, schoonmaakmiddelen en vuil in uw vloer kunnen trekken als u de vloer niet laat behandelen. Een marmeren vloer wordt dan ook vaak gepolijst en geïmpregneerd bij het leggen. Bij het impregneren van een natuurstenen vloer wordt er een beschermlaag aangebracht. Hierbij worden de poriën in het natuursteen volledig opgevuld met een behorend impregneerproduct en beschermt u de vloer tegen vuil, vocht en vetten die in het natuursteen kunnen trekken. Er ontstaat een egaal en dicht oppervlak terwijl de structuur van uw vloer nog steeds zichtbaar blijft.

Impregneren van nieuwe of bestaande vloer

Het is aan te raden om het impregneren van uw natuurstenen vloer te laten doen als deze net is gelegd. Dan past het mooi in de bewerkingen die nodig zijn om uw vloer zo bestendig mogelijk te maken. Het is dan vaak een eenmalige behandeling. Maar ook bij vloeren die al langer liggen en waarvan de uitstraling niet meer voldoet aan uw wensen is impregneren mogelijk. Na een grondige renovatie, die bestaat uit een slijp- of polijstbehandeling, kunt u uw vloer laten impregneren door de professionals van Floortec.

Transparant of kleurverdiepend

Bij het impregneren kunt u kiezen uit twee behandelwijzen. U kunt kiezen voor het transparant impregneren of het kleurverdiepend impregneren. Het verschil zit hem in het uiteindelijke resultaat in kleur. Bij transparant impregneren blijft de kleur van uw tegels dezelfde. De tegels worden wel voor 95% beschermd tegen vuil. De laatste 5% bescherming ontstaat door regelmatig dweilen met groene zeep, zeepvlokken met water en marmermelk. Bij kleurverdiepend impregneren wordt de kleur van de vloer donkerder waardoor de structuur van de natuursteen beter naar voren komt. Sporenelementen en fossielen worden beter zichtbaar. U kunt het vergelijken met het dweilen van de tegels. Na deze behandeling is uw vloer voor 100% afgesloten van vervuiling. Het is zelfs mogelijk om krassen bij te werken met kleurverdiepend impregnatiemateriaal.

Wanneer impregneren?

Met het impregneren van uw marmer vloer zorgt u er voor dat uw vloer lang mee gaat en zijn oorspronkelijke uitstraling behoudt. Bij het leggen van een nieuwe vloer is het een belangrijk onderdeel van het proces. Maar ook als de vloer er al lang ligt en aan een renovatie toe is, is het aan te raden om uw vloer te laten impregneren.

Vloeren van kwartsiet, graniet, leisteen, beton of marmer kunnen allemaal behandeld worden. Wilt u weten of uw vloer ook geïmpregneerd kan worden? Neem contact op met de specialisten van Floortec en laat uw informeren over de mogelijkheden voor uw (tegel)vloer.