Bel direct met Floortec
0800 - 3566783

Houten vloeren zijn prachtig en ze zijn gemaakt voor een lang leven. Toch onstaan na verloop van tijd gebruikssporen en soms beschadigingen. Omdat een vloer intensief gebruikt wordt is dit moeilijk te voorkomen. De vloer kan hierdoor een doffe, oneffen uitstraling krijgen en er kunnen kleine krasjes en deukjes ontstaan op het oppervlak. Gelukkig zijn deze beschadigingen goed te verhelpen. Door de vloer te laten schuren en lakken brengt u deze weer in topconditie. De precieze kosten van zo’n behandeling zijn afhankelijk van een aantal zaken. In dit artikel geven we uitleg.

Prijsopbouw

Door een vloer glad te laten schuren gaat deze er vaak weer als nieuw uit zien. De vloer kan vervolgens worden afgewerkt met bijvoorbeeld lak, zodat er een nieuwe beschermlaag op komt. De kosten voor het laten schuren en lakken van een vloer zijn afhankelijk van een aantal factoren. Vaak is de prijs opgebouwd op basis van de oppervlakte van de vloer, de vlakheid van de vloer en de hoeveelheid hoeken. De prijzen variëren per bedrijf en beginnen bij soms zo’n 10 euro per vierkante meter, maar meestal ligt de prijs per vierkante meter tussen de 30 en de 40 euro.

Hoe wij te werk gaan

Wanneer u ervoor kiest om uw vloer door Floortec te laten lakken en schuren neemt onze vloerspecialist contact met u op. Hij zal u telefonisch of per mail informeren over de standaard werkzaamheden. Daarnaast stelt hij u een aantal vragen over de houtsoort en de legvorm. Hij inventariseert tevens of meerwerk nodig is en of de vloer vast of ‘zwevend’ gelegd is. Op basis van deze informatie ontvangt u een eerste indicatie van de prijs. Als deze richtprijs u bevalt maakt onze specialist een afspraak voor een vloerinspectie. Bij de vloerinspectie wordt de vloer uitgebreid beoordeeld, waarop een deskundig advies volgt.

Stappenplan voor het schuren van de vloer

Als bovenstaande stappen voltooid zijn volgt het echte werk: de vloer schuren. De werkzaamheden bestaan uit een aantal stappen waarin onze specialisten van grof naar fijn toe werken. Het aantal stappen is afhankelijk van de beschadigingen in de vloer, de beschermlagen die verwijderd moeten worden en de door u gekozen nieuwe afwerking. Kiest u er bijvoorbeeld voor om de vloer te laten lakken, dan moet deze anders worden geschuurd dan een vloer die met olie wordt behandeld.

Afwerking van de vloer

Zodra het schuren voltooid is brengen wij de gewenste afwerking aan. Bij het lakken van parket worden meerdere laklagen aangebracht op uw vloer. De vloer wordt nog een laatste keer gepolijst voordat we het oppervlak voorzien van een laatste laklaag. Daarna wordt de vloer nog eens licht afgeschuurd om deze helemaal egaal te maken. Dit zorgt er ook voor dat de laklaag mooi uitvloeit.

Een vloer die wordt behandeld met vloerolie dient na het aanbrengen 24 tot 36 uur te drogen. Deze tijd is nodig om de olie goed uit te laten harden. In de twee weken volgend op de behandeling raden wij daarnaast aan om de vloer niet met water schoon te maken.

Is uw houten vloer ook toe aan een onderhoudsbeurt? Of wilt u meer weten over de precieze kosten van het laten lakken en schuren van uw vloer, of van een totale parketrenovatie? Neemt u dan gerust contact met ons op!