Bel direct met Floortec
0800 - 3566783

Een vloer wordt nu eenmaal veelvuldig gebruikt en zal daarom naar verloop van tijd gebruikssporen en eventueel beschadigingen tonen. U kunt dit herkennen aan een doffe, oneffen uitstraling van de vloer en door bijvoorbeeld kleine krasjes en deukjes in de vloer. Gelukkig zijn deze beschadigingen ook weer goed te verhelpen. Maar wat kost het om uw parket te laten schuren en lakken om zo uw vloer weer in topconditie te brengen? Dit hangt af van een aantal zaken.

De gemiddelde kosten

Een vloer wordt weer als nieuw door deze glad te laten schuren en vervolgens te laten lakken. Met de lak wordt de vloer afgewerkt en krijgt het een beschermlaag. De kosten van het lakken van een vloer en een vloer schuren lopen sterk uiteen. Vaak wordt er al geadverteerd met een prijs vanaf 10 euro per vierkante meter, anderen zitten daar een paar tientjes per vierkante meter boven. De gemiddelde prijs ligt tussen de 25 en de 30 euro per vierkante meter. Hoe die kosten precies zijn opgebouwd, hangt af van de oppervlakte van de vloer, de vlakheid van de vloer en de hoeveelheid hoeken.

Informeren

Bij Floortec informeert onze specialist aan de telefoon of per mail wat de standaard werkzaamheden gaan zijn. Hij zal u verder vragen stellen over de houtsoort, de legvorm, of de vloer vast of ‘zwevend’  ligt en wat er eventueel aan meerwerk gedaan moet worden. Zodoende kan hij u op basis van de verkregen informatie al een indicatie geven van de prijs. Als de richtprijs u bevalt, wordt er een afspraak gemaakt om een vloerinspectie uit te voeren, de vloer te beoordelen en deskundig advies te geven.

Het schuren van uw vloer

Als het bovenstaande eenmaal is uitgevoerd gaat het echte werk van start. De specialisten van Floortec schuren uw vloer stofvrij. Het laten schuren wordt in verschillende stappen uitgevoerd. Van grof naar fijn. Het aantal fasen is afhankelijk van de beschadigingen in de vloer, de te verwijderen beschermlagen en de gewenste nieuwe afwerking. Een te lakken vloer dient fijner geschuurd te worden dan een met olie te behandelen vloer.

Het lakken van uw vloer

Na het schuren wordt de gekozen afwerking aangebracht. Wanneer u kiest voor lakken van parket worden er meerdere laklagen aangebracht. Voor het aanbrengen van de laatste laklaag wordt de vloer nog eenmalig gepolijst. Alle houtvezels die door het gebruik van een lak omhoog staan, worden nog licht afgeschuurd. De laatste laklaag vloeit nu mooi uit en geeft een egale uitstraling. Indien u voor een vloerolie of hardwax olie heeft gekozen, dan dient dit na het aanbrengen 24 tot 36 uur te drogen. Deze droogtijd in acht nemen is van belang om een olie goed uit te laten harden. Vervolgens mag u de vloer 2 weken niet reinigen met water.

Is uw vloer toe aan een dergelijke onderhoudsbeurt? Of wilt u meer informatie over zo’n onderhoudsbeurt? Neemt u dan gerust contact met ons op!