Bel direct met Floortec
0800 - 3566783

Een vloer met krassen of doffe plekken kan een doorn het oog zijn. Bovendien is het vaak vrij kostbaar om een vloer te laten renoveren. Goed onderhoud is daarom een must. Of u nu een prachtige natuurstenen vloer, een stoere houten vloer of een fijne PVC-vloer heeft, met ons stappenplan heeft u zo lang mogelijk plezier van uw vloer.

1. Stofzuigen

Voor vrijwel iedere vloer geldt dat vuil, stof en zand de grootste vijand zijn. Zo kunnen op een houten vloer krassen ontstaan door zand en vuil. Op een natuurstenen vloer werkt zand zelfs als schuurpapier, waardoor de vloer op den duur zijn glans verliest. Het is daarom aan te raden om in ieder geval één à twee keer per week te stofzuigen. Met een druk gezin en huisdieren is het misschien zelfs nog wat vaker nodig. Gebruik bij het reinigen van een houten vloer een speciale zachte parketborstel voor uw stofzuiger om krassen te voorkomen.

2. Dweilen

Nadat u al het losse vuil, stof en zand heeft opgezogen met de stofzuiger, kunt u vlekken verwijderen met een lichtvochtige doek of dweil. De meeste vloersoorten houden niet van te veel water, dus zorg ervoor dat de dweil of doek niet te nat is. Het is bovendien aan te raden om een schoonmaakmiddel te gebruiken dat speciaal is ontwikkeld voor uw type vloer. Zo kunnen allesreiniger of groene zeep strepen achterlaten op uw PVC vloer. U kunt daarom voor een PVC vloer beter een product speciaal bestemd voor dit type vloer gebruiken. Ook voor een kalkhoudende natuurstenen vloer kunt u beter geen allesreiniger gebruiken maar adviseren wij een goed schoonmaakproduct dat geschikt is voor deze vloer. Wilt u zeker weten dat u het juiste product gebruikt? Bij Floortec kunt u terecht voor de beste onderhoudsproducten voor iedere vloer.

3.  Periodiek onderhoud

Met regelmatig stofzuigen en dweilen bent u al een heel eind, maar om uw vloer echt in topconditie te houden is periodiek, groot onderhoud geen overbodige luxe. Denk aan natuursteen onderhoud in de vorm van impregneren, polijsten of kristalliseren. Heeft u een houten vloer? Dan kunt u deze het beste jaarlijks behandelen met polish, onderhoudswax of -olie. Laminaat of een PVC-vloer hebben doorgaans geen groot onderhoud nodig, mits u de vloer goed schoonhoudt.

4. Preventieve maatregelen

Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen. Gelukkig zijn er een aantal simpele tips die u kunt volgen om uw vloer zo mooi mogelijk te houden, wat voor type vloer u ook heeft:

  • Leg een schoonloopmat bij de deur neer, zodat het meeste vuil niet naar binnen wordt gelopen.
  • Loop bij voorkeur op pantoffels of sokken binnenshuis en draag geen schoenen.
  • Zet plantenpotten op een schoteltje of tafeltje om waterschade en doffe plekken te voorkomen.
  • Plaats vilten dopjes onder meubels en leg een beschermmat onder bureaustoelen om krassen te voorkomen.

Wilt u advies over het beste onderhoud voor uw vloer of is uw vloer ondanks regelmatig onderhoud en goede voorzorgsmaatregelen toch aan renovatie toe? Neem dan gerust contact met ons op. Wij voorzien u graag van passend advies of een vrijblijvende offerte.