Bel direct met Floortec
0800 - 3566783

Net als andere parketvloeren kan een grenen vloer gewoon worden geschuurd. Maar hoe gaat dit precies in zijn werk? Waar moet u op letten? En kiest u ervoor om zelf uw grenen vloer te schuren of kunt u het misschien beter uitbesteden? We vertellen het u in dit artikel.

Keuze

Of u zelf uw grenen vloer gaat schuren en behandelen kunt u op basis van een aantal zaken bepalen. Deze vloer zelf schuren behoort ook tot de mogelijkheden wanneer u doorgaans handig bent met klusjes in en om het huis. Maar pas op dat u zich niet verkijkt in de tijd, moeite en de voorbereidingen van het schuren. Daarnaast heeft u een hoger risico op het aanbrengen van schade aan de vloer wanneer u de schuurmachine zelf hanteert. Aangezien dit in veel gevallen het uiterlijk van de vloer behoorlijk negatief aantast, is het aan te raden om het schuren van een grenen vloer aan een specialist over te laten.

Zelf doen

Kiest u ervoor om uw eigen vloer te behandelen, dan moet om ervoor te zorgen dat uw parketvloer weer netjes wordt, uw vloer geschuurd worden. Bij het schuren van de parketvloer dient u de toplaag te verwijderen, zodat er weer een nieuwe “mooie” laag bovenkomt. De vloer is eenvoudig te schuren met een schuurmachine. Er kan gekozen worden om de vloer grof te schuren (bij ernstige beschadigingen) of juist fijn (bij kleine krasjes). Let op! Schuur de vloer niet te vaak, hiervan wordt deze namelijk dunner.

Zelf de afwerking verzorgen

Na het schuren van de vloer is het belangrijk om de nodige nazorg aan uw parket te leveren. Dit kunt u doen door de vloer te voorzien met de daarvoor bestemde beschermingsmiddelen. Deze verharden de toplaag van de vloer en beschermen deze tegen schadelijke invloeden als vocht, zand en ander vuil. De middelen zijn eenvoudig te verkrijgen bij een vloerspecialist en kunnen eenvoudig aangebracht worden. Het uitvoeren van deze behandelingen komen de levensduur van uw parket zeer ten goede!

Toch uitbesteden

Klinkt bovenstaande voor u toch niet zo simpel? Dan kunt u de werkzaamheden ook prima uitbesteden. Wanneer u een specialist inschakelt zal deze ervoor zorgen dat uw vloer stofvrij wordt geschuurd. Het laten schuren wordt  in diverse stappen gedaan. Van grof naar fijn. Het aantal fasen is afhankelijk van de beschadigingen in de vloer, de te verwijderen beschermlagen en de gewenste nieuwe afwerking. Een te lakken vloer dient fijner geschuurd te worden dan een met olie te behandelen vloer. Na het schuren brengt de specialist voor u de gekozen afwerking aan. Een specialist zorgt ervoor dat uw vloer weer zo goed als nieuw is.

Heeft u een keuze kunnen maken? Of ziet u juist door de bomen het bos niet meer? We geven graag vrijblijvend advies.