Bel direct met Floortec
0800 - 3566783

Het einde van 2019 is in zicht. Tijd om stiekem alvast een beetje vooruit te blikken naar het aankomende jaar. Wat gaan de vloertrends voor 2020 zijn? In dit artikel hebben wij ze voor u op een rij gezet.

Vloertrend 2020 #1: Een PVC vloer is net iets anders

Een van de eerste vloertrends voor 2020 die wij in dit artikel onder de aandacht brengen, is een PVC vloer. PVC, voluit polyvinylchloride, lijkt op vinyl. Het verschil met vinyl is dat PVC meer krachtig, meer zwaar en meer duurzaam is. Zo’n vloer kan veel druk aan en om die reden is een vloer van PVC erg geliefd in tal van kantoren in het bedrijfsleven. Maar ook in de Nederlandse woonkamers komt deze trendy vloer de laatste jaren steeds vaker te liggen. Voor PVC geldt niet alleen dat de prijs voordeliger is geworden (zo is vinyl veel duurder), maar een PVC vloer is ook eenvoudiger te leggen. Net als met laminaat het geval is, is PVC ook in click stroken verkrijgbaar. Hiermee krijgt u precies dezelfde look die u ook krijgt met een échte houten of stenen vloer. Bent u nog niet overtuigd om een vloer van PVC te kopen? Misschien dat de nu volgende voordelen u daarbij kunnen helpen:

  1. In vergelijking met andere vloeren is een PVC vloer voordeliger;
  2. Een vloer van PVC is eenvoudig in onderhoud;
  3. PVC kent een lange levensduur door de hoge slijtageweerstand;
  4. Polyvinylchloride is beschikbaar in verschillende kleuren en patronen.

Vloertrend 2020 #2: Een laminaat vloer staat voor luxe

Een andere vloertrend voor 2020 is laminaat. Met een laminaat vloer – die staat voor luxe – kunt u het interieur van uw huis verfraaien. Bij ons van Floortec heeft u de keuze uit de drie grootste merken van topkwaliteit, die wij aan u kunnen leveren en voor u kunnen leggen. Quick Step, Hoomline en Douwes Dekker-laminaat om precies te zijn. Wij hebben deze merken geselecteerd op basis van hun uitstraling, hun prijs en hun kwaliteit. Bij ons vindt u alleen de beste producten. Quick Step bijvoorbeeld is het best verkochte laminaat in ons land. Het kent een veelzijdig assortiment, een competitieve prijs en een garantie van 20 tot 25 jaar. Bent u op zoek naar iets unieks? Dan zullen de spannende en uitdagende vloeren van Hoomline ongetwijfeld uw wensen weten te vervullen. Laminaat van Douwes Dekker komt van eigen bodem en is geïnspireerd op de Nederlandse smaak. Hier heeft u de keuze uit twee series, die eigenwijs, gezellig en toonaangevend voor de Nederlandse huiskamer zijn. De verwachting voor 2020 is dat (meer specifiek) visgraat laminaat een vloertrend gaat zijn. Bij ons kunt u er wel al voor kiezen om tapis (traditioneel parket) te laten leggen op de visgraat manier. Visgraat laminaat is al leverbaar via Douwes Dekker, in maar liefst 4 verschillende kleuren/dessins.

Vloertrend 2020 #3: Een bamboe vloer betekent duurzaamheid

De laatste vloertrend 2020 van dit artikel die wij nog even kort benoemen, is een bamboe vloer. Wanneer u duurzaamheid belangrijk vindt, is een vloer van bamboe – net als een vloer van PVC – een goede optie. Ook bij de inrichting van huizen wordt het begrip duurzaamheid de laatste jaren steeds belangrijker. Daar waar andere bomen meer tijd nodig hebben, is bamboe in zo’n vijf jaar tijd klaar om te oogsten en groeit het daarna gewoon verder. Dat maakt dat bamboe duurzaam is. Een geschikte kandidaat voor de vloertrends voor 2020 dus.

Wilt u meer weten over onze vloeren en wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder!