Bel direct met Floortec
0800 - 3566783

Pvc-vloeren zijn tegenwoordig steeds vaker terug te vinden in de Nederlandse woonkamers. Daarnaast zijn ze ook in het bedrijfsleven erg gewild, omdat ze veel druk aankunnen. Om u een beter beeld te geven bij pvc-vloeren, zetten wij alle voor- en nadelen voor u op een rijtje. Zo bent u goed op de hoogte voordat u beslist welke soort vloer u in huis wilt hebben.

 

Voordelen

 

Duurzaam en milieuvriendelijk

 

Pvc-vloeren zijn sterker dan bijvoorbeeld vinyl of laminaat. Met een goede slijtlaag gaat een pvc-vloer jarenlang mee, waardoor deze duurzamer is dan andere vloeren. Pvc-vloeren kunnen ook goed tegen vocht, waardoor deze vloer geschikt is voor de badkamer of een andere vochtige ruimte. Naast de lange levensduur worden pvc-vloeren milieuvriendelijk geproduceerd en is de vloer volledig recyclebaar.

 

Warm en comfortabel

 

In tegenstelling tot een natuurstenen of laminaat vloer voelt een pvc-vloer niet koud aan. Aangezien deze vloer ook niet hard is, voelt deze comfortabel aan bij het dagelijks gebruik.

pvc vloeren

Bron: Wonen.nl

Geschikt voor vloerverwarming

 

Deze soort vloer leent zich goed voor vloerverwarming. Het uiterlijk van de vloer verandert niet door warmte of vocht.

 

Geen platte plinten nodig

 

Doordat een pvc-vloer strak tegen de muur of staande plint gelegd kan worden, zijn er geen platte plinten nodig ter afwerking.

 

Gemakkelijk te vervangen

 

Wanneer een pvc-vloer op een bepaalde plek beschadigd is, kan de strook met de betreffende beschadiging gemakkelijk individueel vervangen worden. Hierdoor hoeft een beschadigde vloer niet geheel vervangen te worden, maar kan de vloer wel gemakkelijk netjes gehouden worden.

 

Goed te onderhouden en hygiënisch

 

Door het gladde vloeroppervlak is een pvc-vloer gemakkelijk schoon te houden door te stofzuigen en periodiek te onderhouden met pvc-reiniger. Kurkvloeren vereisen bijvoorbeeld meer onderhoud en tapijtvloeren zijn door de soort stof moeilijker schoon te houden. Tapijtvloeren zijn tevens niet geschikt voor mensen met een allergie.

 

Nadelen

 

Net als elke andere vloer, gaan er bij pvc-vloeren ook nadelen gepaard aan de voordelen. Bij de aanschaf van een vloer is het raadzaam om de voor- en nadelen duidelijk voor uzelf in kaart te brengen. De nadelen van een pvc-vloer worden hieronder besproken.

 

Krassen en beschadigingen

 

Met name op de goedkope varianten van een pvc-vloer kunnen snel krassen ontstaan. Zorg voor deurmatten bij de buitendeuren om te voorkomen dat steentjes en zandkorrels krassen kunnen maken op de vloer.

 

Niet het goedkoopst

 

Een pvc-vloer is per vierkante meter niet de meest goedkope vloer. Een vloer van laminaat als materiaal is namelijk het voordeligst.

 

Egale vloer vereist

 

Het vloeroppervlak onder een pvc-vloer dient volledig geëgaliseerd te zijn wanneer deze gelegd wordt. Aangezien pvc flinterdun is, zijn oneffenheden hier duidelijk doorheen te zien.

 

Wilt u meer weten over een pvc-vloer? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We helpen u graag verder en voorzien u van vakkundig advies.