Bel direct met Floortec

Pvc-vloeren behoren tot de populairste woontrends van het moment. We durven zelfs te zeggen dat pvc-vloeren een blijvend fenomeen zijn, want al jaren zijn ze de meest gekozen vloer van Nederland. Niet alleen in woonkamers maar ook in het bedrijfsleven zijn ze erg gewild. De vloeren kunnen namelijk soms veel druk aan, maar zoals aan elke vloersoort zitten er ook enkele nadelen aan een PVC vloer. Denkt u na over het nemen van een pvc-vloer? Wij als vloerspecialist zetten de voor- en nadelen voor u op een rij. Zo weet u zeker dat u de juiste keuze maakt voor het visitekaartje van uw huis!

De voordelen

Slijtlaag

We beginnen met het grootste voordeel van pvc-vloeren: de slijtvaste en vochtafstotende toplaag. Een pvc-vloer gaat jarenlang mee omdat ze fabriek-af een toplaag hebben die ook als slijtlaag functioneert. Vanwege deze toplaag kunnen pvc-vloeren ook beter tegen vocht dan sommige andere vloersoorten, waardoor je hem ook zou kunnen leggen in de badkamer of andere vochtige ruimtes. Zorg er dan wel voor dat er geen vocht onder de vloer kan komen, net als iedere andere vloer zijn PVC vloeren hier niet helemaal tegen bestand.

Warmte

In tegenstelling tot een natuurstenen vloer voelt een pvc-vloer niet koud aan. Omdat een pvc-vloer ook niet hard aanvoelt, is hij ergcomfortabel in dagelijks gebruik als u veel op blote voeten of sokken loopt – vooral fijn voor kleine kinderen! Daarnaast leent de vloer zich uitstekend voor vloerverwarming. Omdat de vloer dun is, laat deze relatief veel warmte door.

pvc vloeren
Bron: Wonen.nl

Geen platte plinten nodig bij een verlijmde variant

Doordat een verlijmde pvc-vloer strak tegen de muur of staande plint verlijmd kan worden, zijn er geen platte plinten nodig ter afwerking. Dit kan de afwerking net op een hoger niveau brengen.

Verlijmd PVC: gemakkelijk te vervangen

Het kan voorkomen dat een strook van uw verlijmde PVC vloer beschadigd raakt. Deze strook kan dan vrij gemakkelijk individueel vervangen worden. U hoeft dus niet de gehele vloer te behandelen of te vervangen om een reparatie uit te voeren. Dat is een stuk voordeliger en zo houdt u uw vloer dus makkelijk mooi.

Goed te onderhouden en hygiënisch

Een pvc-vloer is erg gemakkelijk schoon te houden omdat het een zeer glad vloeroppervlak heeft. U hoeft de vloer eigenlijk alleen te stofzuigen en u kunt hem periodiek onderhouden met een speciale pvc-vloeren reiniger. In vergelijking met andere vloeren, zoals kurk of tapijt, is de vloer onderhoudsarm. Pvc-vloeren zijn ook zeer geschikt voor mensen met een allergie, omdat ze geen stof vasthouden.

Nadelen

Aan een pvc-vloer zitten dus voordelen. De vraag is of deze opwegen tegen de nadelen, die we nog niet hebben doorgenomen. Ook een pvc-vloer heeft nadelen en deze zetten we nog op een rij. Bij het kiezen van een vloer is het verstandig de voor- en nadelen goed tegen elkaar op te wegen.

Krassen en beschadigingen

Een PVC vloer heeft doorgaans een hoger risico op krasjes of beschadigingen. Dit gebeurt dan met name bij ingangen zoals de voordeur of de tuindeuren. Met deurmatten lost u dit al voor een deel op. Vervolgens adviseren wij de vloer licht vochtig te dweilen, om er voor te zorgen dat het meeste vuil zoals zand al van de vloer af is. Daarnaast kunt u stofzuigen met een zachte borstel, zodat bijvoorbeeld steentjes geen extra krassen maken.

Duurzaamheid en milieu

Een PVC vloer staat volledig uit kunststof. Buiten de genoemde voordelen zoals vocht heeft dit helaas ook enkele nadelen. PVC is van nature keihard. Omdat dit natuurlijk bij het leggen en in het gebruik niet praktisch en comfortabel is, worden er weekmakers aan het materiaal toegevoegd. Deze weekmakers zijn doorgaans niet goed voor het milieu. De PVC vloer kan hierom niet altijd volledig gerecycled worden. Bovendien kunnen deze weekmakers er voor zorgen dat de vloer krasgevoeliger wordt.

De prijs

Bent u op zoek naar een vloer die past binnen een klein budget, dan is de pvc-vloer misschien niet de beste kandidaat. Hoewel er ook voor kleinere budgetten pvc-vloeren te vinden zijn, zijn andere opties zoals laminaat laten leggen vaak wel goedkoper per vierkante meter.

Laten verlijmen? Egale vloer vereist

Het laatste nadeel van een pvc-vloer heeft te maken met het leggen: het vloeroppervlak onder een pvc-vloer dient volledig geëgaliseerd te zijn wanneer deze verlijmd wordt. Aangezien lijm-pvc flinterdun is, zijn oneffenheden hier duidelijk doorheen te zien. Dit kan soms een extra klus betekenen.

Optie: Zwevende/klik PVC vloer

PVC kan ook geleverd worden met een klikverbinding. De PVC vloer is dan ongeveer even dik als een laminaatvloer. Dit neemt de voordelen van PVC rondom vloerverwarming gedeeltelijk weg.

Wilt u kiezen voor een pvc-vloer, maar twijfelt u nog? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We helpen u graag verder en voorzien u van vakkundig advies!

Binnen 24 uur advies?

Wij nemen contact met u op!

Hoe verloopt uw aanvraag?

1. Contact opnemen

Vul hiervoor ons contactformulier in of bel naar 0800 - 3566783. U komt direct in contact met een vestiging bij u in de buurt!

2. Binnen 24 uur contact

De specialisten van Floortec nemen per mail of telefoon contact met u op om uw wensen te bespreken. U ontvangt vervolgens een offerte op maat!

3. Vloerinspectie

Kunt u zich vinden in de offerte, maar zijn er nog onduidelijkheden of heeft u advies nodig, dan komen wij graag bij u langs voor een vloerinspectie.

4. Laatste stap

Als alles duidelijk en naar wens is en de offerte is akkoord bevonden, wordt er met u een datum gepland.

Zij gingen je voor

9.2

Geweldig

Volledige aandacht en professioneel advies
- Houten

Prima !

Deze firma ,in de personen Ralph,Tonneke en hun medewerkers kwamen op ons pad na een vloerwaterschade. Meteen actie ondernomen, ze komen alle gemaakte afspraken na, werken netjes ,goed en schoon. Wat mij betreft kunnen ze zich beter " de Ontzorgers " gaan noemen want dát is precies wat ze doen !
- Wijk bij Duurstede

Prachtig resultaat!

Onze vloer was enorm vies en versleten en ziet er nu weer schitterend uit. Fijn ook dat het schuren en oliën zo snel ging en we dus ook weer snel op de vloer konden lopen.
- Tilburg

Prima vaklui, fijn contact

Prima
- Houten

Van begin tot eind zeer tevreden

Duidelijke uitleg wat er moest gebeuren met de vloer en welke mogelijkheden er waren. Afspraken gemaakt en keurig nagekomen. Er wordt netjes stofvrij gewerkt. De vloer ziet er weer als nieuw uit, top!
- Den Bosch

goed werk geleverd

Er was goed overleg over de planning en de werkzaamheden. Het schuren en in de olie zetten kon in één dag en daarna nog een dag drogen. De vloer zag er weer prachtig uit, na een week mocht ik hem een keer dweilen en was hij als nieuw. Ik ben zeer tevreden.
- Waalwijk

Prima ervaring met Nicole en Frans

Fijne mensen die prima werk leveren. Zou ze zo weer inschakelen.
- Tilburg

Fantastisch

Frans & Nicole hebben ca 25m2 nieuwe vloer ingevingerd aan een bestaande 20 jaar oude vloer. Vervolgens de complete vloer een aantal keer geschuurd en behandeld met als resultaat dat je geen verschil kan zien tussen de nieuwe en oude vloer! Wat een vakmensen!
- Karel

Aanrader

Afgelopen week hebben wij onze afzelia vloer laten bewerken door Floortec Midden Brabant. Via kennissen zijn wij terecht gekomen bij Frans en Nicole. Er werd snel contact met ons opgenomen en een eerste bezoek volgde. Onze vloer was erg donker en de wens was een lichte vloer. Frans stelde voor een testvlak te maken, dit gaf al direct een goed gevoel. Dat stapje extra konden wij erg waarderen. De opdracht werd al snel gegeven/gegund. De samenwerking tussen Frans en Nicole is erg goed. Een belangrijk detail het schuren is stofvrij! Binnen 2 dagen was alles naar tervredenheid gerealiseerd.
- GOIRLE

Uitstekende dienstverlening, hebben weer een hele mooi vloer!

Floortec heeft de houten vloer in onze woonkamer behandeld. Ze kwamen zeer snel met een offerte en voorstel voor een datum waardoor ik het makkelijk kon inpassen in onze planning. De communicatie in aanloop, tijdens en na afloop was prettig en efficiënt, waarbij ze goed hebben meegedacht. We zijn bijzonder blij met het resultaat. We raden ze ten zeerste aan.
- Purmerend

Na waterschade is het parket snel, maar vooral perfect hersteld.

Vanaf het eerste contact met Floortec na het opzwellen van ons parket door wateroverlast is door de medewerkers van Floortec alles in het werk gesteld de schade te beperken. Daarop is de vloer waar nodig hersteld. Zowel bij de communicatie als bij de uitvoering van de herstelwerkzaamheden is dat zorgvuldig en met deskundigheid gedaan. Het resultaat mag er dan ook zijn!
- Kerkdriel

Helden!

Door lekkage was reparatie van het parket op de overloop nodig. Nu was dat niet zo'n probleem. Maar het parket (wengé) waar ik zo blij mee ben, is blijkbaar niet populair, en lastig te vinden. Glenn en Mike van Floortec Verlaan hebben er echt ALLES aan gedaan om dat toch voor elkaar te krijgen. En het is ze gelukt. Daarna werd geduldig keer op keer gecheckt of de betonnen vloer genoeg was opgedroogd voor het nieuwe hout... Het resultaat is uiteindelijk prachtig geworden, en sluit mooi aan op het deel dat onbeschadigd bleef. Ik ben meer dan blij: oprechte mensen, veel toewijding, goede communicate, eerlijke prijzen en: weer een heel mooie vloer. Mijn danknis groot!
- Amstelveen

Top, heel klantvriendelijk, en vaklui.

Na waterschade kwamen ze van Floortec Verlaan om onze vloer te herstellen. Na overleg besloten heel de verdieping te vervangen. Meerdere offertes geen probleem en goede communicatie. Fijne vriendelijke mensen om mee te werken. Vaklui.
- Zoetermeer

Gewoon super!!

Wij hebben een hele goede ervaring met Floortec Midden Brabant. Frans en Nicole verstaan hun vak en daarnaast zijn het ook nog eens hele vriendelijke mensen. Ze hebben onze houten vloer helemaal geschuurd en behandeld met olie. De vloer is prachtig geworden! Wij zijn daarom ook heel tevreden en zouden Floortec Midden Brabant dan ook iedereen aanraden!
- Gilze

5* service en kwaliteit

Wij kunnen Floortec aan iedereen aanraden. Hebben bij ons de vloer prachtig geschuurd en geolied. Goed advies gekregen op voorhand en goede nazorg ook. Prettige en betrouwbare mensen met veel passie voor hun vak. 5*
- Tilburg

zeer goed

kwaliteit en snelheid gaan hier in één hand
- ALPHEN NB

Schuren en lakken jatoba vloer van 20 jaar oud

De vloer ziet er weer helemaal mooi uit. Wat bijzonder is: snelle reactie op e-mails.
- Zaandijk

Perfecte service bij parketvloer renovatie

Heldere en snelle communicatie, betrouwbaar, laten de boel spik en span achter en een duidelijke vakman. Zeker aan te raden voor renovatie van een oudere parketvloer, ziet er als nieuw uit!
- Amsterdam

Very knowledgeable & responsive floor installation company

Floortec Verlaan installed a PVC herringbone floor with noise reduction underfloor in my 65qm apartment. The installation work has been done very well and the communication has been excellent! Thanks for the nice floor and I can totally recommend Floortec Verlaan
- Amsterdam

Floortec Noord, super bedankt

Oude eiken vloer laten schuren in 3 ruimtes waaronder een aangelegd stuk in de keuken. Vooraf een prettig overleg gehad. Dag van het schuren ¦ kort overleg, Jan en Mark zijn qwa werk zeer goed op elkaar ingesteld. Gebruiken goed materiaal en weten heel goed wat ze doen. Het schuur resultaat was al boven verwachting en zo goed als stofvrij maar nadat de witte was erop kwam zagen kregen wij door toedoen van Floortec Noord een geluksmoment zo mooi.... Tjonge wat zijn deze mannen goed in hun werk en omgang. Alleen lukte het ons niet om de mannen te verwennen met een gehaktbal.. Koffie vd klant en hun eigen brood vinden ze al goed genoeg, hoeft echt niet hoor zei Jan. Nogmaals na uren en uren zwoegen was de vloer klaar en kregen we nog een onderhoud setje en tips voor de vloer.
- Vledderveen dr

Top

Top service communicatie vakmanschap betrouwbaar. Aanrader!
- Breda

Onze nieuwe vloer ziet er fantastisch uit, heel strak.

De communicatie met het team van Floortec was tijdens de moeizame periode na water- en brandschade heel erg prettig. Mike en Glenn denken mee, adviseren en leverden tenslotte echt vakwerk en waren heel flexibel in het in- en aanpassen van de data en tijd. Geweldig dat het allemaal gelukt is.
- amsterdam

Mooie vloer en goede service

Ruime keuze uit verschillende materialen en kleuren. Goede service met snelle levering. De vloer ziet er fantastisch uit. Last minute nog plinten bijbesteld, ook dat was gelukkig direct geregeld.
- Tilburg

The Floortech team is amazing!

Floortech replaced the carpeting in our entire house with wooden flooring. From the beginning their service was superb and we immediately got the feeling that they knew what they were doing. We felt so confident that we left them to complete the entire project in our absence (away on holiday). We returned from the holiday with everything completed perfectly as agreed: on time and within budget. I cannot recommend them highly enough. Many thanks team!
- Heemstede

Kwaliteit en onvoorziene aanpassingen uitstekend aangepast

Nicole en Frans kwamen afspraken na en leverde vakkundig werk waarbij de werkruimte schoon werd gehouden. Het plaatsen van de metalen strips maakt de vloer helemaal af. Verder zijn door Frans en Nicole veel klemmen gebruikt om de planken vast tegen elkaar te houden.
- Tilburg
175 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10

Projecten & beoordelingen

Gemiddeld wordt Floortec Nederland met een 8,9 beoordeeld en hier zijn we hartstikke trots op! Uiteraard zijn we altijd op zoek naar verbeterpunten dus laat u alstublieft een review achter. Benieuwd wat klanten van ons vinden? Bekijk onze projecten en beoordelingen dan gerust!