Bel direct met Floortec
0800 - 3566783

Eiken vloeren zijn te verkrijgen in allerlei soorten, maten, prijsklassen en afwerkingen. Waar u ook voor kiest, een eiken vloer trekt de aandacht op een positieve manier. In dit artikel kunt u inspiratie opdoen van de mogelijkheden voor eiken houten vloeren. Zo komt u erachter op welke manier een eiken houten vloer bij u past!

1. Moderne uitstraling

In de basis zijn eiken vloeren hetzelfde, in ieder geval als u kijkt naar het materiaal. Maar vooral de afwerking van de vloer bepaalt de uiteindelijke uitstraling. Dat zorgt voor veel mogelijkheden op het gebied van eiken houten vloeren. Zo kunt u kiezen voor de moderne uitstraling. Daarbij wordt vaak gekozen voor een grijze afwerking van de vloer.

2. Sfeervolle uitstraling

Eiken vloeren zijn ook zeer geschikt voor het creëren van een warme, sfeervolle uitstraling. Dat is voor veel mensen een gewenste uitstraling en waardevolle toevoeging aan hun woning. Een donkere afwerking van uw eiken houten vloer zorgt voor dit effect. Een heel ander resultaat met dezelfde houtsoort.

3. Gerookt

Het klinkt u wellicht wat gek in de oren: een gerookte eiken vloer. Ook deze afwerking zorgt voor een donkere en dus warme, sfeervolle uitstraling van uw vloer. Het zorgt voor een wat minder ‘gemaakt’ effect, waarbij niet elke plank precies gelijk gekleurd is. Het robuuste karakter van het eikenhout komt hier mooi bij naar voren.

4. Massief

Wilt u dicht bij het karakter van eikenhout blijven? Dan kunt u kiezen voor een massieve eiken vloer. Vaak bevat uw vloer dan open noesten en kopscheuren, wat de uitstraling van de vloer ten goede komt. Ook dit geeft een robuust effect.

5. Visgraatvloer

De visgraatvloer is al een klassieker, maar weer helemaal hip. Ook eiken vloeren zijn op deze manier verkrijgbaar. De plankjes worden tegenwoordig in diverse afmetingen, kleuren en afwerkmethodes aangeboden, zodat ze in elk denkbaar interieur passen. Ook hier kan de liefhebber van robuuste vloeren terecht. De robuuste visgraatvloeren zijn er in grotere maatvoeringen, vaak worden de eiken uitvoeringen eerst gerookt en verouderd zodat ze al eeuwenoud lijken.

Met deze vijf inspiraties van een eiken houten vloer krijgt u alvast een beeld van de mogelijkheden op het gebied van eiken vloeren. Maar dit is slechts een greep uit de vele opties. Komt u er niet uit of wilt u meer weten over eiken vloeren? Schroom niet om vragen te stellen en neem contact op!