Bel direct met Floortec
0800 - 3566783

Als u nadenkt over een houten vloer dan is de kans groot dat u dit bespreekt met kennissen en vrienden. En dan is de kans ook groot dat u verschillende verhalen en ervaringen krijgt te horen. Dat is ook logisch maar dit kan u wel in verwarring brengen. Moet u nu wel of niet voor een houten vloer kiezen? Past het wel bij uw gezin? En kunt u voorkomen dat de parketvloer beschadigt? Wat is waar en wat is niet waar? Wij zetten 5 fabels over een houten vloer voor u op een rijtje.

1. Een houten vloer past niet in de keuken

Een parketvloer is mooi als deze helemaal doorloopt. Als dit op de begane grond is, betekent dit dat de houten vloer ook in de keuken wordt gelegd. Vaak wordt gedacht dat een houten vloer niet geschikt is als vloer in de keuken maar niets is minder waar. Hout is prima in staat zwaar gebruik goed te doorstaan. Niet iedere houten vloer kan het aan, dat is waar. Maar de juiste vloer met de juiste bescherming kan prima gelegd worden in de keuken!

2. Een houten vloer kan schoon gemaakt worden met een sopje

Wat allereerst van belang is bij iedere vloer is dat deze niet te nat wordt schoongemaakt. Dat geldt ook voor een houten vloer. En dan is van belang dat u niet zomaar ieder sopje gebruikt! Gebruik  schoonmaakproducten die specifiek gemaakt zijn voor houten vloeren. Met een beetje water en deze middelen blijft uw vloer mooi. Wij adviseren u graag over het gebruik van de juiste schoonmaakmiddelen voor iedere (nieuwe) houten vloer.

3. De vloer kan niet beschadigen door de meubels

Hout is een natuurproduct. En hoewel een houten vloer die op de juiste manier is behandeld een goede toplaag heeft, kan deze altijd beschadigen. Meubels oefenen druk uit op een vast punt. Als meubels verschoven worden kan er een kras ontstaan door een scherpe onderkant van een tafel- of stoelpoot. Het advies is dan ook om zelfklevende vilten meubelkussens onder alle meubelstukken te plaatsen. Hiermee voorkomt u onnodige beschadigingen aan de vloer.

4. Houten vloeren kosten veel tijd om te onderhouden

Dat het onderhoud van een houten vloer veel tijd kost is een fabel. U moet vooral op één belangrijk punt letten. Dat er zo min mogelijk scherp vuil op de vloer ligt. Denk aan zandkorrels die naar binnen worden gelopen. Voorkomen doe je dit niet, maar met een mat die vuil opvangt en een stofzuiger met zachte borstel komt u een heel eind! Zonder al te veel moeite. Daarnaast hangt het onderhoud erg af van de afwerking van de vloer. Een geoliede vloer vergt meer onderhoud dan een gelakte vloer. De vloer moet namelijk regelmatig in de olie worden gezet om de bescherming te behouden. Maar dat onderhoud heeft een gelakte parketvloer weer niet. Heeft u dus geen zin of tijd in dit regelmatige onderhoud, bespreek dit en kies de afwerking die bij uw wensen past!

5. Vloerverwarming en parket kunnen niet samen

Als u graag vloerverwarming wilt dan is parket niet mogelijk. Dat heeft u vast ook wel eens gehoord. Maar niets is minder waar. Er zijn vele houtsoorten die prima warmtedoorlatend zijn en dus zeer geschikt zijn voor de combinatie met vloerverwarming! Wij adviseren u graag over welke vloeren geschikt zijn. U zult zien, er is vast een vloer die past bij uw wensen.

Heeft u een vraag naar aanleiding van dit artikel of over één van onze diensten? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder.