Bel direct met Floortec
0800 - 3566783

Eén van de meest populaire woonstijlen van dit moment is de industriële inrichting. Deze stijl kenmerkt zich door stoere en ruwe materialen, neutraal kleurgebruik en het zichtbaar maken van constructiedetails. Een industriële vloer in uw woning kan een echte eyecatcher zijn, maar past niet altijd bij de meest voorkomende materialen die worden gebruikt binnen de industriële stijl. Bent u benieuwd welke vloer past bij de industriële meubels die u op het oog heeft? Wij vertellen u graag meer over de verschillende vloeren die goed staan in een industrieel interieur. Hieronder hebben we een aantal suggesties voor u op rij gezet.

1. De betonlook: een industriële pvc vloer

De meest voorkomende industriële vloer is de betonlook. Zo’n betonvloer kan vervaardigd zijn uit echt beton, maar is ook vaak een industriële pvc vloer. Dit soort vloeren is ten opzichte van beton vaak goedkoper en eenvoudiger in onderhoud. Een pvc vloer is ten opzichte van een echte betonnen vloer bovendien veel eenvoudiger aan te leggen en hoeft niet te worden gecoat. Hoewel de betonlook erg populair is, is deze strakke vloer wellicht niet de vloer die het beste past bij uw industriële inrichting. Bent u benieuwd welke vloer bij industriële meubels van staal, lood en andere grijstinten past? Lees dan eens verder en leer over andere mogelijkheden die evengoed horen bij een industrieel interieur.

pvc vloer industrieel

Bron: homedit

2. Tegenhanger bij een industriële inrichting: een natuurstenen vloer

Heeft u thuis al een industriële inrichting? Dan kan het soms moeilijk zijn de juiste vloer te vinden. Een traditionele industriële vloer is soms geen goede match bij meubels met dezelfde look en van gelijke materialen. Een vloer van natuursteen zorgt vaak voor de juiste balans. Vloeren van dit materiaal passen perfect bij een industrieel interieur. U kunt bij dit soort tegels bijvoorbeeld denken aan stoere leisteen vloertegels. Leistenen tegels hebben kleurschakeringen die sterk lijken op de kleuren van geoxideerd koper. Warme roestkleuren worden afgewisseld met grijze en groenige tinten en geen tegel is hetzelfde. Dit is een uitstekende match bij industriële meubels die zijn gemaakt van stoere, harde materialen met een egaal kleurenpalet.

3. Creëer rust in huis met een basic industriële vloer in uw woning

Klinkt zo’n vloer van natuursteen u wel goed in de oren, maar vindt u een vloer zoals hiervoor beschreven wat te gek? Dan is een vloer van natuursteen met een meer basic uitstraling een goede keuze. Een basic natuurstenen vloer geeft u nog steeds de balans die u nodig heeft in combinatie met industriële meubels, echter is geeft deze vloer een rustiger beeld. Een basic vloer bevat voornamelijk grijstinten en komt dichter bij de meest voorkomende industriële vloer in woningen. Hij lijkt bijvoorbeeld sterk op de betonlook. Een bijkomend voordeel is dat dit soort leisteen een heel compacte steen is met weinig poriën waardoor hij bijna niet gevoelig is voor vlekken. Bovendien zijn de natuurstenen tegels van nature een beetje vettig waardoor de schoonmaak en het onderhoud van deze vloertegel heel gemakkelijk is.

4. Is een houten vloer industrieel?

In veel huizen met industriële inrichting zie je grove houten meubels terugkomen. Veel mensen kiezen voor de combinatie met een grijs getinte vloer omdat zij vinden dat dit de kleur en structuur van houten meubels mooier naar voren laat komen. Echter, is een houten vloer industrieel en kan deze juist erg goed passen bij andere materialen die worden gebruikt binnen deze stijl. Kies er bijvoorbeeld voor een om gedeelte van de vloer uit hout te laten vervaardigen. Dit zorgt ervoor dat het hout uit uw meubels terugkomt in de rest van het interieur en een mooie samenhang vormt.

industriële houten vloer

Bron: Myoyun

Heeft u vragen over het onderhoud van dit soort vloeren? Of wilt u meer weten over vloeren die passen bij uw industrieel interieur? Neem gerust contact met ons op.