Bel direct met Floortec
0800 - 3566783

Eén van de meest populaire woonstijlen van dit moment is de industriële stijl. Deze stijl kenmerkt zich door stoere en ruwe materialen, neutraal kleurgebruik en het zichtbaar maken van constructiedetails. Maar welke vloeren passen hier het beste bij? Wij vertellen u graag meer over de woonstijl en geven een aantal suggesties voor bijpassende vloeren.

1. Natuursteun roestkleur

Natuursteen vergt onderhoud, maar vloeren van dit materiaal passen perfect bij een industrieel interieur.  U kunt bij dit soort tegels denken aan stoere leisteen vloertegels. Die passen zo goed in een industrieel interieur vanwege de kleurschakeringen van de tegels, die sterk lijken op de kleuren van geoxideerd koper. Warme roestkleuren worden afgewisseld met grijze en groenige tinten. Geen tegel is in zo’n geval hetzelfde. Iedere tegel lijkt een schilderijtje op zich.

2. Natuursteen basic

Klinkt zo’n vloer van natuursteun u wel goed in de oren, maar vindt u een vloer zoals hiervoor beschreven wat te gek? Dan is een vloer van natuursteen met een meer basic uitstraling een goede keuze. Leisteen is nog steeds een goede keuze, alleen neigt de kleur meer naar grijstinten. Zo’n steen kan een heel compacte steen zijn met weinig poriën, waardoor de bijna niet gevoelig is voor vlekken. De natuursteen tegels zijn dan van nature een beetje vettig, waardoor de schoonmaak en het onderhoud van deze vloertegel heel gemakkelijk is. De splijtruwe tegels blijven stroef aanvoelen, zelfs wanneer ze nat zijn.

3. Keramisch parket

Vindt u de betonlook tegels net iets te kil, dan kunt u ook kiezen voor keramisch parket. Deze keramische tegels met houtlook hebben wel de warme uitstraling van hout, maar zijn veel praktischer in onderhoud en gebruik. De imitatie van hout is verbluffend, doordat de keramische tegels een voelbare houtstructuur hebben.

4. Keramische vloertegels

De vloer in de industriële woonstijl vormt de basis voor de rest van het interieur. De vloer is strak en egaal en heeft een stoere uitstraling. Om dit te benadrukken kunt u het beste kiezen voor een groot formaat tegels die met een strakke rand zijn afgewerkt. Hierdoor kunnen de tegels gelegd worden met een smalle voeg.  Als u dan ook voor een voegkleur kiest die past bij de kleur van de tegel, oogt de totale vloer heen rustig en egaal. Wat heel goed past bij een industriële stijl zijn keramische tegels met een betonlook.

Heeft u vragen over het onderhoud van dit soort vloeren? Of wil u meer weten over vloeren die passen bij een industrieel interieur? Neem gerust contact met ons op.