Bel direct met Floortec
0800 - 3566783

Bent u de badkamer aan het verbouwen en wilt u hier een mooie nieuwe vloer in? Misschien bent u net verhuisd of bent u toe aan een nieuwe uitstraling. De badkamervloer is een belangrijk onderdeel van de badkamer. Samen met de muren bepaalt de badkamervloer voor een groot deel de sfeer. Het is daarom niet gemakkelijk om de juiste badkamervloer uit te kiezen. Een houten vloer in de badkamer is een nieuwe trend. Maar is zo’n houten vloer in de badkamer wel handig?

Hout is een natuurproduct

Wanneer u twijfelt of u een houten vloer in de badkamer leggen, zijn er een aantal eigenschappen waar u rekening mee moet houden. Hout is een natuurproduct dat leeft en werkt. Dit wil zeggen dat hout zal krimpen en uitzetten, zeker in vochtige ruimtes of bij verschillen in temperatuur. Als u een houten vloer laat leggen in de badkamer moet hier voldoende ruimte zitten tussen de muren en het hout, zodat de vloer de ruimte heeft om te bewegen.

Hout en water

De grootste uitdaging is nog wel het waterdicht maken van de houten vloer, door deze te behandelen met een lak of impregneermiddel. Ook is het belangrijk om te voorkomen dat er vocht tussen de planken kan komen en tussen de randen bij de muren. Alle kieren en gaten moeten goed dichtgemaakt zijn. In de praktijk blijkt dit heel lastig, omdat er aan de andere kant weer ruimte moet zijn voor het uitzetten en krimpen van de vloer. Wij van Floortec leggen daarom geen houten vloeren in de badkamer omdat hout geen goede combinatie is met water. De vloer slijt snel door het water en zal daardoor snel aan vervanging toe zijn.

Wel zijn er een aantal uitstekende alternatieven voor een houten vloer in de badkamer, zoals pvc en laminaat.

Houtlook pvc vloer in de badkamer

PVC is een harde kunststof vloer die zeer onderhoudsvriendelijk, krasvast, waterafstotend en sterk is. PVC vloeren zijn over het algemeen waterdicht, waardoor deze vloeren niet beschadigen voor water. Wel kan deze vloer niet te lang in een laagje water staan. Wat prettig is in de badkamer, is dat een pvc vloer gemakkelijk te reinigen is. U heeft de keuze uit verschillende natuurlijk uitziende houtmotieven, maar bijvoorbeeld ook een stoere betonlook of steenprint.

badkamer vloer pvc houtlook

Bron: Wonen

Laminaat met houtlook in de badkamer

Laminaat wordt afgewerkt met een waterafstotende laag en ‘werkt’ niet zoals een houten vloer dit wel doet. Bij laminaat in de badkamer hoeft u zich dus een stuk minder zorgen te maken over het onderhoud van de vloer, terwijl uw badkamer wel een houtlook heeft. Zeker bij laminaat van hoge kwaliteit zijn de verschillen met een echt houten vloer maar lastig waar te nemen. Een bijkomend voordeel is dat u de keuze heeft uit een groot aantal kleuren en opdrukken, waardoor u deze laminaat vloer helemaal aan kunt laten sluiten bij uw persoonlijke smaak.

Twijfelt u welk type vloer het best bij u in de badkamer past of heeft u nog vragen? Neem contact op met de vloerspecialisten van Floortec voor meer informatie.