Bel direct met Floortec
0800 - 3566783

Bent u net de badkamer aan het verbouwen? Misschien bent u net verhuist of bent u simpelweg toe aan iets nieuws. Een belangrijk onderdeel van uw badkamer is natuurlijk de vloer. De vloer bepaald samen met de muren voor een groot gedeelte de uitstraling van uw badkamer en is zeer belangrijk voor de sfeer. Het kiezen van een nieuwe vloer is daarom niet eenvoudig. Een nieuwe trend, als het gaat om badkamervloeren, is het nemen van een houten vloer. Vandaag behandelen wij daarom een aantal voorbeelden van houten vloeren voor in uw badkamer.

Waarom een houten vloer?

Een houten vloer staat voor stijl en voor klasse, ook in uw badkamer. Daarnaast is een houten vloer uitermate geschikt voor het gebruik van vloerverwarming, iets dat door veel mensen zeer op prijs gesteld wordt in een badkamer.  Ondanks dat veel mensen bang zijn dat een houten vloer snel lelijk wordt in hun badkamer hoeft dit zeker niet het geval te zijn!

Massief parket

Wanneer u voor massief hout wilt gaan in uw badkamer dient u rekening te houden met een hogere kostprijs en een hogere onderhoudsintensiteit. Echter krijgt u daarvoor wel de authentieke houtuitstraling terug en is een echte houten vloer in uw badkamer een prachtig aangezicht.

massief houten vloer

Bron: Etsy.com

Laminaat

Laminaat wordt tegenwoordig vaak grootschalig geproduceerd en afgewerkt met een waterafstotende eindlaag. Zo hoeft u zich bij laminaat in de badkamer vele malen minder zorgen te maken om het onderhoud van uw vloer. Door de flinke kwaliteitsverbetering van fabriekslaminaat zijn daarnaast de verschillen steeds lastiger waar te nemen.  Een verschil met massief parket is wel dat in laminaat steeds dezelfde print terugkeert omdat laminaat uiteraard machinaal geproduceerd wordt.

Waar moet u hoe dan ook op letten?

Wanneer u ervoor kiest om een houten vloer in uw badkamer te leggen zijn er wel een aantal zaken waar u rekening mee dient te houden. Zo is het verstandig om een waterdichte ondervloer te leggen als basis. Op deze manier zorgt u ervoor dat er minder vocht in de vloer kan kruipen en blijft uw vloer daardoor langer mooi. Daarnaast raden wij u sterk aan voor een goed geventileerde badkamer te zorgen. Hoe meer vocht de badkamer uit kan hoe beter dit uiteraard is voor uw vloer.

Daarnaast zal het hout altijd gaan werken (vervormen onder invloed van vocht), u kunt dit beperken door de vloer zo droog mogelijk te houden en uitzetvoegen te creëren. Zo kan het hout iets uitzetten zonder dat dit schade oplevert. Tot slot raden wij u aan de naden te vullen met speciaal daarvoor bestemde lijm. Zo beperkt u de hoeveelheid vocht die in het hout kan trekken.

Mocht u op zoek zijn naar een professionele partij voor het leggen uw nieuwe badkamervloer, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij helpen u graag verder en uiteraard kunt u voor vragen of advies altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.