Bel direct met Floortec
0800 - 3566783

Stoere en ruwe materialen, zichtbare constructiedetails en neutrale kleuren: de industriële woonstijl is erg populair op dit moment.  Zoals eigenlijk voor alle woonstijlen geldt, vormen de vloer en de muren de basis van de industriële woonstijl. Met het leggen van een vloer wordt direct de juiste sfeer in de woning bepaald. Maar wat voor vloer past nu goed binnen een industriële inrichting? Wij geven u graag een drietal suggesties voor een passende vloer binnen deze woontrend.

1. Creëer een betonlook met een PVC vloer

Al snel komt het woord ‘beton’ om de hoek kijken als het gaat om het creëren van een industriële woonstijl. Met een grauwe en stoere uitstraling is beton de perfecte basis(kleur) voor muren en vloeren binnen deze stijl. Helaas is niet iedere woning uitgerust met originele constructie-elementen en dus een betonnen vloer. Geen nood, wist u dat ook met een PVC vloer de betonlook en hiermee dus een industriële sfeer, binnen handbereik ligt? Naast de look die nauwelijks van echt te onderscheiden is, biedt een PVC vloer ook vele andere voordelen: allereerst is de lange levensduur van deze vloer een groot voordeel. Dit is te danken aan de hoge slijtageweerstand. Een mooie bijkomstigheid van deze vloer is daarnaast de voordelige prijs, evenals het feit dat deze vloer eenvoudig in onderhoud is. Kortom: een zeer geschikte, prijsvriendelijke en duurzame keuze!

2. Een natuurstenen vloer past goed bij een industriële inrichting

Een andere vloersoort die goed past binnen een industriële inrichting  is de natuurstenen vloer. Een natuurstenen vloer kan de woning een ruwe en natuurlijke look geven. Met de juiste muurkleuren en inrichting kan dit tot een verbluffend resultaat leiden. Er bestaan heel wat soorten natuursteen; denk aan hardstenen vloeren, leisteen, graniet, kalksteen en marmer. Elke steensoort heeft niet alleen zijn eigen specifieke look, ook heeft iedere soort specifieke eigenschappen en daardoor eigen voor- en nadelen. Uiteraard vergt een natuurstenen vloer onderhoud, maar als er één soort vloer genoemd mag worden die jaren meegaat en ook goed past binnen een industrieel interieur, dan blijft het toch de robuuste natuurstenen vloer.

Tip: kies voor een stenen vloer met warme roest- of koperkleuren die perfect gecombineerd kunnen worden met materialen zoals metaal, leer en (onbewerkt) hout!

3. Een industriële woonstijl met parket vloer

Een houten vloer kan voor een warme doch stoere uitstraling zorgen en vorm hiermee de perfecte basis voor een industrieel interieur. De authentieke houtnerven geven de ruimte een rauwe en natuurlijke look. Een robuuste houten vloer is daarom uitermate geschikt om te combineren met een industriële inrichting. Bij de keuze voor een houten vloer bestaan er verschillende mogelijkheden om de juiste sfeer te creëren: denk hierbij bijvoorbeeld aan een houten vloer met grijstinten of aan een vloer met een vintage look. Die vintage look is tevens te creëren door de parketvloer visgraat te (laten) leggen!

Bent u toe aan een nieuwe vloer of heeft u al een houten of natuurstenen vloer, maar is deze toe aan een opknapbeurt? Neem dan nu vrijblijvend contact op. Wij geven u graag een persoonlijk advies!