Bel direct met Floortec
0800 - 3566783

Een houten vloer is een vloer die eigenlijk altijd in ieder huis past. Bij iedere stijl en in ieder huishouden. Zelfs in de zakelijke omgeving is een houten vloer een goede optie. Naast een gelakte houten vloer kiezen mensen steeds vaker voor een geoliede vloer. Een geoliede vloer heeft een mooie matte en natuurlijke uitstraling. De structuur en tekening van de planken blijven mooi zichtbaar. Daarnaast kunt u ook kiezen voor het toevoegen van kleurpigmenten aan de olie om de vloer een andere uitstraling te geven. Maar hoe zit het met onderhoud? Wat als de vloer geschuurd moet worden? De volgende 3 stappen zijn van belang bij het schuren van een geoliede vloer.

1. Het onderhoud

Een vloer die is behandeld met olie blijft mooi als u er aandacht aan besteedt. Dan is het niet nodig om jaarlijks groot onderhoud te verrichten. Zorgen voor een stof- en zandvrije vloer is altijd belangrijk. Als u het dagelijkse onderhoud zorgvuldig verricht kunt een paar jaar doen met een geoliede vloer voordat u groot onderhoud moet laten verrichten. Bovendien kan een vloer in de olie makkelijk plaatselijk worden bijgewerkt. U kunt de plekken die intensief worden gebruikt, zoals de looppaden, van een nieuwe dunne olielaag voorzien. Een voordeel is dat u niet hoeft te schuiven met meubelen bij dit klein onderhoud. Welk periodiek onderhoud u dient te laten verrichten, is afhankelijk van de gekozen afwerking. Vraag een parketteur naar onderhoudsadvies.

2. Het schuren

Ondanks het goede onderhoud die u heeft toegepast aan uw vloer, kan het toch zijn dat de uitstraling van uw vloer niet meer is zoals u wenst. Uw houten vloer kan slijtplekken gaan vertonen of zwarte plekken van het vocht. Ook krassen of overige oneffenheden zijn een indicatie dat het tijd is uw vloer te laten beoordelen door een vloerspecialist. Het is belangrijk dat u niet te lang wacht met het laten aanbrengen van een nieuwe beschermlaag voor uw vloer. Als u dit op tijd laat doen, is een lichte schuurbeurt van uw vloer voldoende. Wacht u te lang? Dan gaat de levensduur van uw vloer aanzienlijk achteruit omdat de vloer zwaarder moet worden opgeschuurd. Laat uw vloer stofvrij opschuren door één van onze Floortec specialisten.

3. Het oliën

Eens in de paar jaar kan de hele vloer opnieuw worden geolied. Vuil en vlekken moeten daarbij eerst verwijderd worden met een speciale reiniger. Bij een houten vloer die behandeld wordt met vloerolie, is het drogen heel belangrijk. De olie moet na het aanbrengen 24 tot 36 uur drogen. Deze droogtijd in acht nemen is van belang om de olie goed uit te laten harden. Bovendien mag u de vloer twee weken niet reinigen met water om de olie goed in te laten trekken in het hout. Olie beschermt het hout van binnenuit. Dit in tegenstelling tot lak die de houten vloer beschermt aan het oppervlak. Olie heeft dan ook een matte uitstraling. Als een geoliede vloer glanst is er te veel olie aangebracht. Laat uw houten vloer opschuren en oliën door een specialist voor het beste resultaat en de langste levensduur!

Een geoliede vloer heeft u voor een hele lange tijd. Het jaarlijkse kleine onderhoud kunt u prima zelf uitvoeren. Na een paar jaar kunt u de vloer licht laten opschuren en opnieuw laten oliën. Floortec schuurt uw vloer stofvrij op. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.