Bel direct met Floortec
0800 - 3566783

Wanneer u gaat verhuizen of in uw eigen woning aan de slag gaat, is de vloer vaak een groot punt waarover beslist moet worden. De juiste vloer geeft precies díe uitstraling aan uw woning die u wilt. Wat dacht u van een PVC vloer? Dat is weer eens wat anders dan de standaard vloer van hout of tegels! PVC staat voor polyvinylchloride. Het is in feite de opvolger van de vinylvloeren, die veel duurder zijn. Een PVC vloer is voordelig in aanschaf. Maar door de lange levensduur is het ook een toekomstbestendige investering. Bovendien is een PVC vloer gemakkelijk te onderhouden en kan hij tegen een stootje. Doordat de vloeren in allerlei patronen en kleuren verkrijgbaar zijn, zit er altijd iets bij naar uw smaak.

1.      Een PVC vloer in houtlook

Houdt u van houten vloeren, maar ziet u op tegen het bijbehorende onderhoud? Regelmatig met speciale reinigers in de weer, eens in de zoveel tijd de hele kamer uitpakken om de vloer te oliën of te lakken en dan de rest van het jaar uitkijken dat u geen krassen maakt? U bent niet de enige. Voor mensen die wel de lusten van een houten vloer willen, maar niet de lasten, is er de PVC vloer in houtlook. Het ziet eruit als echt hout, maar het is kunststof. U kunt het eenvoudig dweilen en de kinderen die met raceauto’s en legoblokjes in de weer zijn, vormen geen probleem. Zelfs als u eigenlijk een houten vloer met visgraatmotief wilt, kunt u prima uit de voeten met een PVC vloer.

2.      Een PVC vloer als een tegelvloer

Een tegelvloer heeft voor veel mensen veel voordelen. Het is kras- en slijtvast en het geeft een robuuste uitstraling aan uw woning. Maar een tegelvloer is over het algemeen ook behoorlijk prijzig en een eenmaal gelegde vloer, vervangt u niet zomaar even. Bovendien vinden veel mensen het toch wat koud aanvoelen en is het voor spelende kinderen en rondkruipende dreumesen een behoorlijk harde ondergrond. Door te kiezen voor een PVC vloer die eruit ziet als een tegelvloer, heeft u de uitstraling die u van een tegelvloer wenst, maar de eigenschappen van een wat ‘vriendelijker’ vloer.

3.      Een PVC vloer als vinyl

De vinylvloeren van voorheen zijn nog altijd in trek. Niet iedereen wil per se een hout- of tegeluitstraling. Voor veel mensen geldt: als ik een kunststof vloer kies, mag het er ook gewoon uitzien als kunststof. Bovendien zijn er met PVC vloeren mooie patronen en motieven beschikbaar en vindt u altijd de kleur die bij uw woning past. Een PVC vloer die mag zijn wie hij is, kan natuurlijk altijd bij u gelegd worden.

Wilt u weten welke vloer in uw woning past en hoe het leggen in z’n werk gaat? Neem dan vrijblijvend contact op.