Bel direct met Floortec
0800 - 3566783

Vloeren lakken

Een houten vloer of parketvloer is een investering waar u uw leven lang van kunt genieten. Hiervoor moet u de vloer wel goed onderhouden. Het lakken van uw vloer valt onder dit onderhoud. De vloer lakken zorgt er niet alleen voor dat uw vloer er als nieuw uit blijft zien, maar biedt ook bescherming waardoor uw vloer langer meegaat.

Preventief uw vloer lakken

U kunt uw vloer laten lakken om toekomstige problemen met de vloer te voorkomen. Door periodiek uw vloer te laten lakken, houdt u de ondergrond optimaal in vorm. Ook is het nodig om uw vloer dagelijks te vegen of te stofzuigen. Zo voorkomt u dat vuil in de vloer wordt gelopen. De vloerspecialisten van Floortec voorzien u van een persoonlijk advies met betrekking tot het lakken van uw vloer. Het type vloer bepaalt namelijk de geschikte behandeling voor uw vloer.

Houten vloer kleuren

Lak kan ook gebruikt worden om uw vloer een compleet nieuwe uitstraling te geven. Dit is voornamelijk geschikt voor eikenhouten vloeren. Eikenhout is namelijk uitstekend te bewerken met een gekleurde lak of olie. Zo kunt u er zowel voor kiezen om een lichte vloer donker te maken, als om een donkere vloer lichter te maken. Zachte en tropische houtsoorten zijn lastig te kleuren. Voordat u uw vloer laat lakken of oliën moet u de vloer eerst laten schuren.

Uitstraling gelakte vloer

De laklaag op een vloer heeft een vergelijkbare uitstraling als een geoliede vloer. Olie trekt echter in de vloer, terwijl de laklaag echt op de vloer ligt en daardoor beter beschermt. Wanneer u kiest voor een matte lak behoudt u optimaal de rustige en natuurlijke uitstraling van de ondergrond. Voor meer glans kiest u voor een lak met een hogere glansgraad. De laklaag beschermt de vloer tegen slijtage, vloeistoffen en vetvlekken. Dit is ideaal voor mensen die van weinig onderhoud houden en gezinnen met kinderen. Een gelakte vloer heeft een onderhoudsinterval van ongeveer 10 jaar.

Uw vloer laten lakken

De experts van Floortec geven u graag advies over de juiste behandeling van uw vloer. Ook kunt u uw vloer laten lakken door onze specialisten. Hierdoor wordt uw vloer weer zo goed als nieuw en is deze weer 10 jaar lang beschermd tegen externe invloeden. Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak maken? Neemt u gerust contact met ons op of breng een bezoek aan één van onze vestigingen.

Binnen 24 uur advies?

Wij nemen contact met u op!