Bel direct met Floortec
0800 - 3566783

Tapijt

Dagelijks onderhoud

In veel gevallen is ” tippend ” stofzuigen vaak het dagelijks onstofzuigerderhoud op tapijt. Men bedoeld hier mee dat alleen het zichtbare losliggend vuil wordt verwijderd. Afhankelijk van de mate van gebruik zal minimaal eens per week het tapijt in zijn geheel moeten worden gestofzuigd. Dit is belangrijk om het zand uit het tapijt te halen. Wist u dat slechts 5% van het vuil uit het tapijt wordt gehaald bij het stofzuigen met een standaard stofzuiger?

Het reinigen van tapijt kan op diverse manieren. Voordat er gekozen wordt voor een methode is het stellen van de volgende vragen van belang.

  1. Is het een tapijt met natuurlijke – of synthetische vezelsschrobmachine cleanfix
  2. Ligt het tapijt gespannen of verlijmd
  3. Hoe is het gesteld met de kleurechtheid

Periodiek onderhoud

Periodiek kan er gekozen worden voor een reiniging middels een Bonnet pad. Dit is een katoenen pad met lussen die gebruikt wordt in combinatie met een eenschijfsmachine en water om de toplaag van het tapijt te reinigen.

Specifiek onderhoud

Voor een specialistische complete reiniging van het tapijt bent u otruckmountok bij Floortec aan het goede adres. We kunnen door het gebruik van een zogenaamde Truckmount veel m2 reinigen op 1 dag. Weinig overlast en tegen interessante tarieven. Het tapijt wordt onder hoge druk en temperatuur gereinigd. Snel en goed. De apparatuur blijft buiten staan. Bovenstaande informatie is van belang om te bepalen of het tapijt droog of nat gereinigd kan worden. Projecttapijt is nagenoeg altijd nat te reinigen.